Siirt İl Jandarma Komutanlığı boğulma vakalarına karşı uyardı

Siirt 27.07.2023 - 11:30, Güncelleme: 27.07.2023 - 17:31 2424+ kez okundu.
 

Siirt İl Jandarma Komutanlığı boğulma vakalarına karşı uyardı

Yaz sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde bölge genelinde oluşabilecek boğulma vakalarına karşı Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyarı bildirisi yayımladı. Yayımlanan uyarı bildirisinde son 5 yılda Siirt’te toplam 23 vatandaşın boğulma olayları nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı boğulma vakalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan uyarıda; son 5 yılda Siirt’te toplam 23 vatandaşın girdikleri baraj, gölet, akarsu ve sulama kanallarında yaşamını yitirdiği aktarıldı.  Jandarma Personeli tarafından suya girilmesi tehlikeli ve yasak olan alanlara toplam 283 adet “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” uyarı konulduğu bilgisi verilirken anons ve el broşürleriyle vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde devam edildiği aktarıldı.  Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada;  “Ülkemizde her yıl çoğunluğu gençler ve çocuklardan oluşan vatandaşlarımız serinlemek ve yüzmek maksadıyla girdikleri baraj, gölet, akarsu ve sulama kanallarında boğularak hayatını kaybetmektedir. İlimizde son 5 yılda toplam 23 vatandaşımız girdikleri baraj, gölet, akarsu veya sulama kanalında malesef boğularak hayatını kaybetmiştir. Siirt İl Jandarma Komutanlığınca; yerleşim yerleri ve söz konusu suya girilmesi tehlikeli ve yasak olan alanlara toplam  283 adet “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” uyarı konulması sağlanmıştır. "Toplum Destekli Güvenlik Hizmetleri" kapsamında görevlendirilen Önleyici Kolluk Devriyeleri ile yaşanması muhtemel suda boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi ve bu tür üzücü olayları asgari seviyeye indirilmesi maksadıyla  “Yaşamak Elinizde Baraj, Gölet, Akarsu ve Sulama Kanallarına Girme Hayatta Kal!” anonsları yapılmak suretiyle ve el broşürleriyle vatandaşlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edilmektedir. Siirt İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşımızın can ve mal güveliğinin temini, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.” denildi. (Haber Merkezi)
Yaz sıcaklarının etkili olduğu bu günlerde bölge genelinde oluşabilecek boğulma vakalarına karşı Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından uyarı bildirisi yayımladı. Yayımlanan uyarı bildirisinde son 5 yılda Siirt’te toplam 23 vatandaşın boğulma olayları nedeniyle hayatını kaybettiği aktarıldı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı boğulma vakalarına karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan uyarıda; son 5 yılda Siirt’te toplam 23 vatandaşın girdikleri baraj, gölet, akarsu ve sulama kanallarında yaşamını yitirdiği aktarıldı.

 Jandarma Personeli tarafından suya girilmesi tehlikeli ve yasak olan alanlara toplam 283 adet “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” uyarı konulduğu bilgisi verilirken anons ve el broşürleriyle vatandaşların bilinçlendirilmesi amacıyla çalışmaların yoğun bir şekilde devam edildiği aktarıldı. 

Siirt İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada; 
“Ülkemizde her yıl çoğunluğu gençler ve çocuklardan oluşan vatandaşlarımız serinlemek ve yüzmek maksadıyla girdikleri baraj, gölet, akarsu ve sulama kanallarında boğularak hayatını kaybetmektedir. İlimizde son 5 yılda toplam 23 vatandaşımız girdikleri baraj, gölet, akarsu veya sulama kanalında malesef boğularak hayatını kaybetmiştir.
Siirt İl Jandarma Komutanlığınca; yerleşim yerleri ve söz konusu suya girilmesi tehlikeli ve yasak olan alanlara toplam  283 adet “Suya Girmek Tehlikeli ve Yasaktır” uyarı konulması sağlanmıştır. "Toplum Destekli Güvenlik Hizmetleri" kapsamında görevlendirilen Önleyici Kolluk Devriyeleri ile yaşanması muhtemel suda boğulma olaylarının önüne geçilebilmesi ve bu tür üzücü olayları asgari seviyeye indirilmesi maksadıyla  “Yaşamak Elinizde Baraj, Gölet, Akarsu ve Sulama Kanallarına Girme Hayatta Kal!” anonsları yapılmak suretiyle ve el broşürleriyle vatandaşlarımızı bilinçlendirme faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edilmektedir.
Siirt İl Jandarma Komutanlığı, vatandaşımızın can ve mal güveliğinin temini, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletinin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.” denildi.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.