Siirt Üniversitesi öğrencilerinden büyük başarı! Yarı finale yükseldiler

Siirt 13.10.2023 - 14:58, Güncelleme: 13.10.2023 - 14:58 1234+ kez okundu.
 

Siirt Üniversitesi öğrencilerinden büyük başarı! Yarı finale yükseldiler

Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, büyük bir başarıya imza atarak Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen YES Challenge'ın yarı finallerine yükseldi.
Siirt Üniversitesi Mühendislik bölümü öğrencilerinden oluşan bu dinamik takım, büyük bir başarıya imza atarak Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen YES Challenge'ın yarı finallerine yükseldi. EcoEnergy takımı, mühendislik alanında uzmanlaşmış makine, gıda ve kimya mühendisliği öğrencilerinden oluşuyor. Bu yarışmada Türkiye'yi temsil etme görevi Siirt Üniversitesi'ne düşmüş ve EcoEnergy takımı bu önemli görevi başarıyla üstlenmiş bulunuyor. EcoEnergy, Çin, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayvan ve Vietnam gibi ülkelerden katılan birbirinden yetenekli rakiplerle yarışıyor. YES Challenge, genç girişimcilerin sosyal ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmeleri ve bunları hayata geçirmeleri amacıyla düzenlenen prestijli bir yarışma. 2023 yılında belirlenen ana tema, yemek ve palm yağı endüstrisi atıklarının yeşil enerjiye dönüştürülmesi olarak belirlendi. EcoEnergy takımı, bu zorlu görevi başarmak için yemekhane gıda atıklarını yeşil enerjiye çeviren benzersiz bir proje geliştirdi. Ekip, yemekhaneden topladıkları gıda atıklarını enerji depolama malzemesi olarak kullanarak yeni bir tip güneş pili tasarlamayı hedefliyor. EcoEnergy'nin YES Challenge'daki yarı finale yükselmesi, Türkiye'deki genç beyinlerin yenilikçi ruhunu ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu proje, çevre ve güneş enerjisi sektöründe önemli bir etki yaratabilir ve gelecekteki enerji dönüşümünü şekillendirebilir. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak “EcoEnergy takımına, yarı finallerde ve sonrasında büyük bir başarı ve bol şans diliyoruz. Bu muhteşem başarılarından dolayı EcoEnergy'yi tebrik ediyor, Siirt Üniversitesi EcoEnergy takımının Türkiye'yi gururla temsil edeceğine inanıyoruz. Bu yolculukta başarılarınızın devamını diyorum.” dedi. (Haber Merkezi)
Siirt Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, büyük bir başarıya imza atarak Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen YES Challenge'ın yarı finallerine yükseldi.

Siirt Üniversitesi Mühendislik bölümü öğrencilerinden oluşan bu dinamik takım, büyük bir başarıya imza atarak Asya Pasifik Ekonomi İşbirliği (APEC) tarafından düzenlenen YES Challenge'ın yarı finallerine yükseldi.

EcoEnergy takımı, mühendislik alanında uzmanlaşmış makine, gıda ve kimya mühendisliği öğrencilerinden oluşuyor. Bu yarışmada Türkiye'yi temsil etme görevi Siirt Üniversitesi'ne düşmüş ve EcoEnergy takımı bu önemli görevi başarıyla üstlenmiş bulunuyor. EcoEnergy, Çin, Endonezya, Malezya, Filipinler, Tayvan ve Vietnam gibi ülkelerden katılan birbirinden yetenekli rakiplerle yarışıyor.

YES Challenge, genç girişimcilerin sosyal ve çevresel sorunlara yenilikçi çözümler üretmeleri ve bunları hayata geçirmeleri amacıyla düzenlenen prestijli bir yarışma.

2023 yılında belirlenen ana tema, yemek ve palm yağı endüstrisi atıklarının yeşil enerjiye dönüştürülmesi olarak belirlendi. EcoEnergy takımı, bu zorlu görevi başarmak için yemekhane gıda atıklarını yeşil enerjiye çeviren benzersiz bir proje geliştirdi. Ekip, yemekhaneden topladıkları gıda atıklarını enerji depolama malzemesi olarak kullanarak yeni bir tip güneş pili tasarlamayı hedefliyor.

EcoEnergy'nin YES Challenge'daki yarı finale yükselmesi, Türkiye'deki genç beyinlerin yenilikçi ruhunu ve potansiyelini bir kez daha gözler önüne seriyor. Bu proje, çevre ve güneş enerjisi sektöründe önemli bir etki yaratabilir ve gelecekteki enerji dönüşümünü şekillendirebilir.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak “EcoEnergy takımına, yarı finallerde ve sonrasında büyük bir başarı ve bol şans diliyoruz. Bu muhteşem başarılarından dolayı EcoEnergy'yi tebrik ediyor, Siirt Üniversitesi EcoEnergy takımının Türkiye'yi gururla temsil edeceğine inanıyoruz. Bu yolculukta başarılarınızın devamını diyorum.” dedi.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.