Siirt’te 76 numara lastik ayakkabı görenleri şaşkına çeviriyor

Siirt 01.10.2023 - 18:43, Güncelleme: 01.10.2023 - 18:43 28212+ kez okundu.
 

Siirt’te 76 numara lastik ayakkabı görenleri şaşkına çeviriyor

Kurtalan’da faaliyet gösteren bir ayakkabı mağazasındaki ‘kara lastik’ denilen ayakkabı büyüklüğüyle görenleri şaşkına çeviriyor
ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN Kurtalan Sanat Sokağında faaliyet gösteren Uyanık Spor Ayakkabı mağazasında bulunan standartların üstünde imal edilmiş olan ayakkabı görenleri şaşkına çeviriyor. Mağaza sahibi Emrah Uyanık, 76 altı numara olan ve halk arasında “kara lastik” olarak bilinen ayakkabıyla birçok müşterinin ilgilendiğini ve dikkat çekici yapısı nedeniyle satın almak isteyenlerin olduğunu söyledi. Siirt’in en büyük ayakkabısı Uyanık, Siirt’te bu büyüklükte bir ayakkabıya rastlamadığını ifade ederek “Ayakkabı mağazamızı devir yoluyla aldığımızda bu ayakkabı mağazada duruyordu. Nerden kim tarafından alındığını tam olarak bilmiyoruz. Fakat üstündeki yazılara baktığımızda Samsun’da faaliyet gösteren bir fabrikada üretildiğini görüyoruz. Bu ayakkabı tamamen kauçuktan yapılma eskiden bunun daha küçüğü olan ayakkabılara ‘kara lastik’ deniliyordu. Ve en çok kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlar tarafından satın alınıyordu. Zorlu arazi şartlarına karşı dayanıklı olduğu gibi hafif ve rahat olmalarıyla ün salmışlardı.” dedi. Ayakkabının üretimi için özel kalıp tasarlanmış. Mağazasında bulunan 76 numara ayakkabının özel üretim olduğuna dikkati çeken Uyanık, “76 numara ayakkabı normalde insan ayağının çok ama çok üstünde bir ayak ölçüsünü ifade eden bir rakam. Bu nedenle özel kalıplar yapılarak özel bir üretim istiyor.” diye konuştu. Özel üretim ve sınırlı olması ayakkabıyı değerli hale getiriyor. Bazı müşterileri büyük ölçülere sahip bu kara ayakkabıyı satın almak için Uyanık’a yüksek oranlarda para teklif etmiş olsa da Uyanık bu müşterilerine olumsuz yanıt verdiğini ve ayakkabıyı satmadığını söyleyerek “Süs amaçlı üretildiği beli büyük ihtimalle çok sınırlı oranda üretimi de olmuştur. Sınırlı sayıda üretilmesi ve orijinal olması bu ayakkabıya değer katıyor. Şimdiye kadar mağazamın önündeki vitrinde bulunuyordu ama bundan sonra bu ayakkabıya özel bir vitrin yaptıracağım ve mağazamın en iyi yerine koyup sergileyeceğim.” açıklamasında bulundu.
Kurtalan’da faaliyet gösteren bir ayakkabı mağazasındaki ‘kara lastik’ denilen ayakkabı büyüklüğüyle görenleri şaşkına çeviriyor

ÖZEL HABER – ABDULAZİZ ÖZCAN

Kurtalan Sanat Sokağında faaliyet gösteren Uyanık Spor Ayakkabı mağazasında bulunan standartların üstünde imal edilmiş olan ayakkabı görenleri şaşkına çeviriyor.

Mağaza sahibi Emrah Uyanık, 76 altı numara olan ve halk arasında “kara lastik” olarak bilinen ayakkabıyla birçok müşterinin ilgilendiğini ve dikkat çekici yapısı nedeniyle satın almak isteyenlerin olduğunu söyledi.

Siirt’in en büyük ayakkabısı

Uyanık, Siirt’te bu büyüklükte bir ayakkabıya rastlamadığını ifade ederek “ Ayakkabı mağazamızı devir yoluyla aldığımızda bu ayakkabı mağazada duruyordu. Nerden kim tarafından alındığını tam olarak bilmiyoruz. Fakat üstündeki yazılara baktığımızda Samsun’da faaliyet gösteren bir fabrikada üretildiğini görüyoruz. Bu ayakkabı tamamen kauçuktan yapılma eskiden bunun daha küçüğü olan ayakkabılara ‘kara lastik’ deniliyordu. Ve en çok kırsal alanlarda yaşayan vatandaşlar tarafından satın alınıyordu. Zorlu arazi şartlarına karşı dayanıklı olduğu gibi hafif ve rahat olmalarıyla ün salmışlardı.” dedi.

Ayakkabının üretimi için özel kalıp tasarlanmış.

Mağazasında bulunan 76 numara ayakkabının özel üretim olduğuna dikkati çeken Uyanık, “76 numara ayakkabı normalde insan ayağının çok ama çok üstünde bir ayak ölçüsünü ifade eden bir rakam. Bu nedenle özel kalıplar yapılarak özel bir üretim istiyor.” diye konuştu.

Özel üretim ve sınırlı olması ayakkabıyı değerli hale getiriyor.

Bazı müşterileri büyük ölçülere sahip bu kara ayakkabıyı satın almak için Uyanık’a yüksek oranlarda para teklif etmiş olsa da Uyanık bu müşterilerine olumsuz yanıt verdiğini ve ayakkabıyı satmadığını söyleyerek “Süs amaçlı üretildiği beli büyük ihtimalle çok sınırlı oranda üretimi de olmuştur. Sınırlı sayıda üretilmesi ve orijinal olması bu ayakkabıya değer katıyor. Şimdiye kadar mağazamın önündeki vitrinde bulunuyordu ama bundan sonra bu ayakkabıya özel bir vitrin yaptıracağım ve mağazamın en iyi yerine koyup sergileyeceğim.” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
İbrahim
(01.10.2023 20:36 - #342)
Maşallah
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)