Siirt’te baraj göletlerde su seviyesi arttı

Siirt 05.04.2024 - 17:32, Güncelleme: 05.04.2024 - 17:32 3300+ kez okundu.
 

Siirt’te baraj göletlerde su seviyesi arttı

Mart ayında etkili olan Bahar yağışları Siirt’te yer alan baraj göletlerinin su seviyesini artırdı.
Mart ayı boyunca etkili olan yağışlardan sonra Siirt’te bulunan sulama barajları ve göletlerde su seviyesi arttı. Barajlardaki su seviyesinin artışıyla beraber özellikle bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor. Geçmiş yıllara göre bu yıl Kurtalan’daki baraj ve göletlerdeki su seviyesinin yüksek olduğunu aktaran büyükbaş hayvan yetiştiricisi Ayetullah Ugar, “Havanlarımızı sık sık Kurtalan ilçe sınırları içerisin yer alan Yayıklı baraj gölettin de suluyoruz. Bu yıl barajdaki su miktarında yükselme yaşandığını görüyoruz. Bu hayvancılık açısından oldukça önemli.” diyor. Ugar, geçen yıllarda bu baraj suyunun tarımda da kullanılmasıyla birlikte bitme noktasına ulaştığını vurgularken bu yıl barajdaki su seviyesinin artışıyla birlikte böyle bir sorunun yaşanmayacağı kanaatinde olduğunu ifade etti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Mart ayında etkili olan Bahar yağışları Siirt’te yer alan baraj göletlerinin su seviyesini artırdı.

Mart ayı boyunca etkili olan yağışlardan sonra Siirt’te bulunan sulama barajları ve göletlerde su seviyesi arttı.

Barajlardaki su seviyesinin artışıyla beraber özellikle bölgedeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine büyük katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Geçmiş yıllara göre bu yıl Kurtalan’daki baraj ve göletlerdeki su seviyesinin yüksek olduğunu aktaran büyükbaş hayvan yetiştiricisi Ayetullah Ugar, “Havanlarımızı sık sık Kurtalan ilçe sınırları içerisin yer alan Yayıklı baraj gölettin de suluyoruz. Bu yıl barajdaki su miktarında yükselme yaşandığını görüyoruz. Bu hayvancılık açısından oldukça önemli.” diyor.

Ugar, geçen yıllarda bu baraj suyunun tarımda da kullanılmasıyla birlikte bitme noktasına ulaştığını vurgularken bu yıl barajdaki su seviyesinin artışıyla birlikte böyle bir sorunun yaşanmayacağı kanaatinde olduğunu ifade etti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.