Siirt’te biber ve patlıcanda sezon sonu indirimi

Siirt 12.10.2023 - 19:17, Güncelleme: 12.10.2023 - 19:18 2826+ kez okundu.
 

Siirt’te biber ve patlıcanda sezon sonu indirimi

Sezon sonu bereket pazarlara yansırken güneşli havayı da fırsat bilen vatandaşlar fiyatı düşen biber ve patlıcanları kurutmalık yapmak üzere satın alıyor.
Sonbahar Mevsimi başlayınca sebze üretiminde de sezon sonu gelirken yaz mevsimi boyun fiyatı 15 liranın altına düşmeyen biberde sezon sonu indirim yaşandı. Kurtalan’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Ekrem Taşkıran biber ve patlıcanda üretim sezonun son mahsullerinin piyasaya girmesiyle biber ve patlıcan fiyatlarının düştüğünü belirterek “İki hafta öncede kilosu 15 liraya satılan biber ve patlıcanın fiyatı pazarlarda oluşan bollukla beraber 3’te bir oranında düşmüş durumda. Şuanda bütün biber çeşitlerinin fiyatı 10 lira. Buna patlıcanlarda dahil onlarda da sezon sonu indirimi oluştu.” dedi. Taşkıran, müşterileri tarafından satın alınan çoğu biber ve patlıcanın kurutmalık yapmak için alındığını söyleyerek “Müşterilerimiz güneşli geçen mevsim havasını fırsat bilip kurutmalık yapmak amacıyla biber ve patlıcan satın alıyor.” diye konuştu. (Abdulaziz ÖZCAN)
Sezon sonu bereket pazarlara yansırken güneşli havayı da fırsat bilen vatandaşlar fiyatı düşen biber ve patlıcanları kurutmalık yapmak üzere satın alıyor.

Sonbahar Mevsimi başlayınca sebze üretiminde de sezon sonu gelirken yaz mevsimi boyun fiyatı 15 liranın altına düşmeyen biberde sezon sonu indirim yaşandı.

Kurtalan’da pazarcılık yaparak geçimini sağlayan Ekrem Taşkıran biber ve patlıcanda üretim sezonun son mahsullerinin piyasaya girmesiyle biber ve patlıcan fiyatlarının düştüğünü belirterek “İki hafta öncede kilosu 15 liraya satılan biber ve patlıcanın fiyatı pazarlarda oluşan bollukla beraber 3’te bir oranında düşmüş durumda. Şuanda bütün biber çeşitlerinin fiyatı 10 lira. Buna patlıcanlarda dahil onlarda da sezon sonu indirimi oluştu.” dedi.

Taşkıran, müşterileri tarafından satın alınan çoğu biber ve patlıcanın kurutmalık yapmak için alındığını söyleyerek “Müşterilerimiz güneşli geçen mevsim havasını fırsat bilip kurutmalık yapmak amacıyla biber ve patlıcan satın alıyor.” diye konuştu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.