Siirt’te binlerce emeklinin ikramiye sevinci kursağında kaldı

Siirt 14.11.2023 - 18:42, Güncelleme: 14.11.2023 - 18:43 4095+ kez okundu.
 

Siirt’te binlerce emeklinin ikramiye sevinci kursağında kaldı

Ödemesi yapılmaya başlanan emekli ikramiyesi ödemesinden birçok emekli yararlanamadı.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilere ödenecek olan 5 bin liralık emekli ikramiyesi ödemesinden birçok Kurtalanlı emekli yararlanamadı. Emekli ikramiyesi ödemesi alma sevinciyle bankalara ve ATM’lere giden Kurtalanlı emekliler hesaplarına para yatırılmadığını öğrenince büyük hayal kırıklığı yaşadı. Hayal kırıklığı yaşayan bazı emekliler Kurtalan Sosyal Güvenlik Merkezi’ne giderek bilgi almaya çalışırken Sosyal Güvenlik Merkezi görevlilerinden alınan bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan emekliler, kayıtlı kira ödemesi alan emekliler, adına büyük veya küçükbaş hayvan işletmesi bulunan emekliler ve herhangi bir bankadan para alan emekliler Emekli ikramiyesi ödemesi kapsamı dışında tutulmuş durumda. Binlerce Kurtalanlı emeklinin Sosyal Güvenlik Merkezi görevlilerinin sıraladığı durumlardan kaynaklı olarak Emekli ikramiyesi ödemesi almaya hak kazanamadığı öğrenildi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Ödemesi yapılmaya başlanan emekli ikramiyesi ödemesinden birçok emekli yararlanamadı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından emeklilere ödenecek olan 5 bin liralık emekli ikramiyesi ödemesinden birçok Kurtalanlı emekli yararlanamadı.

Emekli ikramiyesi ödemesi alma sevinciyle bankalara ve ATM’lere giden Kurtalanlı emekliler hesaplarına para yatırılmadığını öğrenince büyük hayal kırıklığı yaşadı.

Hayal kırıklığı yaşayan bazı emekliler Kurtalan Sosyal Güvenlik Merkezi’ne giderek bilgi almaya çalışırken Sosyal Güvenlik Merkezi görevlilerinden alınan bilgilere göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı olan emekliler, kayıtlı kira ödemesi alan emekliler, adına büyük veya küçükbaş hayvan işletmesi bulunan emekliler ve herhangi bir bankadan para alan emekliler Emekli ikramiyesi ödemesi kapsamı dışında tutulmuş durumda.

Binlerce Kurtalanlı emeklinin Sosyal Güvenlik Merkezi görevlilerinin sıraladığı durumlardan kaynaklı olarak Emekli ikramiyesi ödemesi almaya hak kazanamadığı öğrenildi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.