SİİRT’TE EN ÇOK NERELİ VAR?

Siirt 11.03.2024 - 00:55, Güncelleme: 11.03.2024 - 00:56 9237+ kez okundu.
 

SİİRT’TE EN ÇOK NERELİ VAR?

Siirt, tarihi ve kültürel zenginliğiyle Güneydoğu Anadolu’nun en güzel şehirlerindendir. 4 mevsimin dolu dolu yaşandığı bu şehirde nüfus da oldukça zengindir. Siirt’te Siirtlilerden sonra en çok nereli var?
Siirt, Hititler, Asurlular, Urartular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle, Siirt, tarihi açıdan önemli bir yere sahiptir. Tarihi bu denli zengin olan bu şehrin insanları da gönülden zengindir. Siirt, doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir. Botan Vadisi, Botan Çayı, Taşbaşı Deliklitaş ve Siirt Mağaraları ile tüm ziyaretçilerini ve orada yaşayan insanları büyüler. Siirt’te en çok yaşayan nüfus ise Siirtlilerden sonra Batmanlılardır. Önceki araştırmalarda Batman ile Siirt illerinin ikiz şehirler olduğunu görmüştük. İki şehrin coğrafi olarak birbirlerine olan yakınlıkları her türlü etkileşimi sağlamış, hatta nüfus yoğunluğunu bile etkilemiştir. (Haber Merkezi)
Siirt, tarihi ve kültürel zenginliğiyle Güneydoğu Anadolu’nun en güzel şehirlerindendir. 4 mevsimin dolu dolu yaşandığı bu şehirde nüfus da oldukça zengindir. Siirt’te Siirtlilerden sonra en çok nereli var?

Siirt, Hititler, Asurlular, Urartular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle, Siirt, tarihi açıdan önemli bir yere sahiptir. Tarihi bu denli zengin olan bu şehrin insanları da gönülden zengindir.

Siirt, doğal güzellikleri ile de dikkat çekmektedir. Botan Vadisi, Botan Çayı, Taşbaşı Deliklitaş ve Siirt Mağaraları ile tüm ziyaretçilerini ve orada yaşayan insanları büyüler.

Siirt’te en çok yaşayan nüfus ise Siirtlilerden sonra Batmanlılardır. Önceki araştırmalarda Batman ile Siirt illerinin ikiz şehirler olduğunu görmüştük. İki şehrin coğrafi olarak birbirlerine olan yakınlıkları her türlü etkileşimi sağlamış, hatta nüfus yoğunluğunu bile etkilemiştir.

(Haber Merkezi)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.