Siirt’te yerli balkabakları manavlardaki yerini aldı! İşte fiyatı

Siirt 15.10.2023 - 18:36, Güncelleme: 15.10.2023 - 18:36 2248+ kez okundu.
 

Siirt’te yerli balkabakları manavlardaki yerini aldı! İşte fiyatı

Kendine has tadı ve kokusuyla tatlısı yapılan ve bazı yöresel yemeklerde kullanılan yerli balkabakları sezonun ilk mahsulleriyle manavlarda satılmaya başlandı.
Yöresel yemeklerde sıklıkla kullanılan ve tatlısıyla damakta iz bırakan sezonun ilk ürünü yerli balkabakları manavlara da satılmaya başlandı. Büyüklükleriyle dikkat çeken yerli balkabaklarının bazıları 15 kiloyu aşabilirken sert kabuğu sayesinde uzun süreli raf ömrüne sahip oluyor. Kurtalan İlçe Garajı karşısında bulunan Gençler Manavda sebze ve meyvenin yanında yerli balkabağı da satan Aziz Genç, bal kabağının sağlık için faydalı vitamin ve mineraller barındırdığını ve özellikle kış ayalarında tüketilmek üzere müşterileri tarafından satın alındığını kaydediyor. Kilosunu 10 liraya sattığı yerli balkabaklarının Kurtlana bağlı Tütün Köyü Çay Mezrasından geldiğini belirten Genç, yerli balkabağının tatlı ve çeşitli yöresel yemeklerin yapımında kullanıldığını belirterek “Yerli balkabaklarımızın kendilerine has bir tadı ve kokusu var. Bu nedenle özelikle ev kadınları tarafından yöresel yemeklerde kullanılmak üzere sıklıkla alınıyor. Bu gördüğünüz balkabakları sezonun ilk ürünleri ve kesilip zarar görmedikleri taktirde kış mevsimine kadar çürümeden bozulmadan kaldırılabilir.” diye konuştu. (Mehmet Sadık AKSOY)
Kendine has tadı ve kokusuyla tatlısı yapılan ve bazı yöresel yemeklerde kullanılan yerli balkabakları sezonun ilk mahsulleriyle manavlarda satılmaya başlandı.

Yöresel yemeklerde sıklıkla kullanılan ve tatlısıyla damakta iz bırakan sezonun ilk ürünü yerli balkabakları manavlara da satılmaya başlandı.

Büyüklükleriyle dikkat çeken yerli balkabaklarının bazıları 15 kiloyu aşabilirken sert kabuğu sayesinde uzun süreli raf ömrüne sahip oluyor.

Kurtalan İlçe Garajı karşısında bulunan Gençler Manavda sebze ve meyvenin yanında yerli balkabağı da satan Aziz Genç, bal kabağının sağlık için faydalı vitamin ve mineraller barındırdığını ve özellikle kış ayalarında tüketilmek üzere müşterileri tarafından satın alındığını kaydediyor.

Kilosunu 10 liraya sattığı yerli balkabaklarının Kurtlana bağlı Tütün Köyü Çay Mezrasından geldiğini belirten Genç, yerli balkabağının tatlı ve çeşitli yöresel yemeklerin yapımında kullanıldığını belirterek “Yerli balkabaklarımızın kendilerine has bir tadı ve kokusu var. Bu nedenle özelikle ev kadınları tarafından yöresel yemeklerde kullanılmak üzere sıklıkla alınıyor. Bu gördüğünüz balkabakları sezonun ilk ürünleri ve kesilip zarar görmedikleri taktirde kış mevsimine kadar çürümeden bozulmadan kaldırılabilir.” diye konuştu.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.