Son iki ayda lastik fiyatları iki kat arttı

Kurtalan 01.09.2023 - 20:45, Güncelleme: 01.09.2023 - 20:45 2662+ kez okundu.
 

Son iki ayda lastik fiyatları iki kat arttı

Artan akaryakıt fiyatları ve yüksek enflasyon nedeniyle lastik fiyatları 2 ay içinde yüzde yüz oranında arttı.
Son zamanlarda artan akaryakıt ve yüksek enflasyon nedeniyle artan lastik fiyatları sürücüleri kara kara düşündürmeye başladı. 900 lira olan binek otomobil lastiği 1600 liraya yükselirken ekim sezonu yaklaşan çiftçilerin kullandığı traktör lastiği ise astronomik rakamlara yükseldi. Kurtalan’da lastik satışı yapan işletmeci Hamit Batur, lastik fiyatlarının daha da artacağını belirtti. Özellikle çiftçilerin kullandığı traktör lastiği fiyatlarının yüksek oranda arttığını aktaran Batur,  “Traktör lastiğinin bir adedini iki ay önce 11 bin liraya satıyorduk. Son gelen zamlar ve akaryakıt zammı nedeniyle nakliyeye gelen zamlarla bir traktör lastiği 22 bin liraya yükseldi. Çiftçiler ekim sezonu yaklaşırken lastiklerini değiştirmek zorunda kalan traktör sahiplerini bu zamlar oldukça zorluyor. Ticari araç lastiklerinde de aynı oranda artış yaşandı. 2 ay önce 4 bin 500 lira olan bir lastiği şu anda 7 bin liradan satışa sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. Fiyatların artmasıyla sürücülerin ikinci el lastiğe yöneldiğini belirten Batur, ikinci el lastiklerin trafikte büyük tehlike oluşturduğunu vurgulayarak, “Fiyatlar artınca sürücüler ikinci el lastiğe yöneliyorlar. Bu durum trafikte büyük bir risk oluşturuyor. Sürücülere ikinci el lastik kullanmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Artan akaryakıt fiyatları ve yüksek enflasyon nedeniyle lastik fiyatları 2 ay içinde yüzde yüz oranında arttı.

Son zamanlarda artan akaryakıt ve yüksek enflasyon nedeniyle artan lastik fiyatları sürücüleri kara kara düşündürmeye başladı.

900 lira olan binek otomobil lastiği 1600 liraya yükselirken ekim sezonu yaklaşan çiftçilerin kullandığı traktör lastiği ise astronomik rakamlara yükseldi.

Kurtalan’da lastik satışı yapan işletmeci Hamit Batur, lastik fiyatlarının daha da artacağını belirtti.

Özellikle çiftçilerin kullandığı traktör lastiği fiyatlarının yüksek oranda arttığını aktaran Batur, 
“Traktör lastiğinin bir adedini iki ay önce 11 bin liraya satıyorduk. Son gelen zamlar ve akaryakıt zammı nedeniyle nakliyeye gelen zamlarla bir traktör lastiği 22 bin liraya yükseldi. Çiftçiler ekim sezonu yaklaşırken lastiklerini değiştirmek zorunda kalan traktör sahiplerini bu zamlar oldukça zorluyor. Ticari araç lastiklerinde de aynı oranda artış yaşandı. 2 ay önce 4 bin 500 lira olan bir lastiği şu anda 7 bin liradan satışa sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fiyatların artmasıyla sürücülerin ikinci el lastiğe yöneldiğini belirten Batur, ikinci el lastiklerin trafikte büyük tehlike oluşturduğunu vurgulayarak,
“Fiyatlar artınca sürücüler ikinci el lastiğe yöneliyorlar. Bu durum trafikte büyük bir risk oluşturuyor. Sürücülere ikinci el lastik kullanmamalarını tavsiye ediyoruz” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.