Son yağışlarla derelerdeki su seviyesi arttı

Siirt 21.03.2024 - 17:27, Güncelleme: 21.03.2024 - 17:27 1382+ kez okundu.
 

Son yağışlarla derelerdeki su seviyesi arttı

Etkili olan yağışların ardından Nar Deresinde artan su seviyesi dereye yakın konumda evi veya iş yeri olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini gözler önüne seriyor.
Kurtalan’ın büyük bir bölümünden geçen Nar Deresinin Sümer Mahallesinde birleşen noktasında son birkaç gündür etkili olan yağışlarla beraber su seviyesinin önemli ölçüde yükseldiği görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı veriler ve Siirt Valiliğinin yaptığı uyarılara göre önümüzdeki günlerde de yağışların etkili olması beklenirken Sümer Mahallesinde birleşen dere yatağında ki su seviyesinin artışı tehlikeli durumun işaretçisi gibi duruyor. Özelikle dere yatağına yakın konumda evi veya iş yeri bulunan vatandaşların etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olması Siirt Valiliği ve Kurtalan Kaymakamlığının yaptığı uyarıları kesinlikle dikkate alması büyük önem taşıyor. (Mehmet Sadık AKSOY)
Etkili olan yağışların ardından Nar Deresinde artan su seviyesi dereye yakın konumda evi veya iş yeri olan vatandaşların dikkatli olması gerektiğini gözler önüne seriyor.

Kurtalan’ın büyük bir bölümünden geçen Nar Deresinin Sümer Mahallesinde birleşen noktasında son birkaç gündür etkili olan yağışlarla beraber su seviyesinin önemli ölçüde yükseldiği görülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayımladığı veriler ve Siirt Valiliğinin yaptığı uyarılara göre önümüzdeki günlerde de yağışların etkili olması beklenirken Sümer Mahallesinde birleşen dere yatağında ki su seviyesinin artışı tehlikeli durumun işaretçisi gibi duruyor.

Özelikle dere yatağına yakın konumda evi veya iş yeri bulunan vatandaşların etkili olması beklenen yağışlara karşı dikkatli olması Siirt Valiliği ve Kurtalan Kaymakamlığının yaptığı uyarıları kesinlikle dikkate alması büyük önem taşıyor.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.