Sürücülere lastik ve reflektör uyarısı

Siirt 01.12.2023 - 17:32, Güncelleme: 01.12.2023 - 17:33 5890+ kez okundu.
 

Sürücülere lastik ve reflektör uyarısı

Kurtalan Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Selami Vergili, sürücülere kış lastiği ve reflektör uyarısında bulundu.
Kurtalan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Genel Sekreteri Selami Vergili, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 aralık itibariyle yürürlüğüne girdiğini hatırlattı. Ticari araçların zorunlu kış lastiği takma zorunluluğu olduğunu aktaran Vergili, “Ticari araçlar kış lastiği takma zorunlulukları 1 Aralık itibariyle başladı. Otomobil sürücüleri de zorunlu olmasa da kış lastiği taktırmalarında fayda var. Özellikle yağışlı havalarda kış lastiği hayat kurtarıyor.” ifadelerini kullandı. Ekim dönemi nedeniyle traktör sürücülerine de reflektör ve tepe lambası konusunda uyaran Vergili, “Özellikle sisli havalarda ve akşamları karayollarında hareket eden traktör şoförlerinin traktör tepe lambalarının çalışır vaziyette hareket etmeleri, römork ve mibzer gibi ekipmanlara reflektör ve uyarıcı aparatların takılması yaşanacak kazaların önüne geçmek için hayati önem arz etmektedir.” dedi. (Abdulaziz ÖZCAN)
Kurtalan Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreteri Selami Vergili, sürücülere kış lastiği ve reflektör uyarısında bulundu.

Kurtalan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Genel Sekreteri Selami Vergili, zorunlu kış lastiği uygulamasının 1 aralık itibariyle yürürlüğüne girdiğini hatırlattı.

Ticari araçların zorunlu kış lastiği takma zorunluluğu olduğunu aktaran Vergili,

“Ticari araçlar kış lastiği takma zorunlulukları 1 Aralık itibariyle başladı. Otomobil sürücüleri de zorunlu olmasa da kış lastiği taktırmalarında fayda var. Özellikle yağışlı havalarda kış lastiği hayat kurtarıyor.” ifadelerini kullandı.

Ekim dönemi nedeniyle traktör sürücülerine de reflektör ve tepe lambası konusunda uyaran Vergili,

“Özellikle sisli havalarda ve akşamları karayollarında hareket eden traktör şoförlerinin traktör tepe lambalarının çalışır vaziyette hareket etmeleri, römork ve mibzer gibi ekipmanlara reflektör ve uyarıcı aparatların takılması yaşanacak kazaların önüne geçmek için hayati önem arz etmektedir.” dedi.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.