Tadı ve kokusuyla yöresel yemeklerin vazgeçilmezi tezgahlarda yerini aldı

Siirt 09.12.2023 - 21:12, Güncelleme: 09.12.2023 - 21:44 2853+ kez okundu.
 

Tadı ve kokusuyla yöresel yemeklerin vazgeçilmezi tezgahlarda yerini aldı

Yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard şalgam turpu satışı yapılmaya başlandı
Kış aylarında yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard satışı başladı. Turpgiller familyasından olan ve Kurtalan’da yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard satışına başlandı. Çeşitli yöresel yemeklerin baş malzemesi olan binard 10 liradan satılırken Kurtalan’da satışını gerçekleştiren seyyar satıcı Hikmet Altaş, müşterileri tarafından çok beğenilen binard a talebin yüksek olduğunu söyleyerek “Kokusu ve tadıyla biraz turpu anımsatsa da turptan farklı olan ve yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard satışlarımız iyi.” dedi. Altaş, bınardın barındırdığı vitamin ve minarelerle kış aylarının şifa deposu sebzesi olduğunu belirterek müşterilerinin bu sebzeyi tüketmeyi sevdiğini aktardı. (Mehmet Sadık AKSOY)    
Yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard şalgam turpu satışı yapılmaya başlandı

Kış aylarında yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard satışı başladı.

Turpgiller familyasından olan ve Kurtalan’da yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard satışına başlandı.

Çeşitli yöresel yemeklerin baş malzemesi olan binard 10 liradan satılırken Kurtalan’da satışını gerçekleştiren seyyar satıcı Hikmet Altaş, müşterileri tarafından çok beğenilen binard a talebin yüksek olduğunu söyleyerek “Kokusu ve tadıyla biraz turpu anımsatsa da turptan farklı olan ve yöresel yemeklerin yapımında kullanılan binard satışlarımız iyi.” dedi.

Altaş, bınardın barındırdığı vitamin ve minarelerle kış aylarının şifa deposu sebzesi olduğunu belirterek müşterilerinin bu sebzeyi tüketmeyi sevdiğini aktardı.

(Mehmet Sadık AKSOY)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.