TAMİR ATÖLYELERİNDE EKİM DÖNEMİ YOĞUNLUĞU

Siirt 17.10.2023 - 22:22, Güncelleme: 17.10.2023 - 22:22 1475+ kez okundu.
 

TAMİR ATÖLYELERİNDE EKİM DÖNEMİ YOĞUNLUĞU

Çiftçiler 2023 yılı güzlük dönem hububat ekimleri ne çok kısa bir süre kala kullanacakları tarım aletlerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.
2023 yılı güzlük dönem hububat ekimleri iyice yaklaştı bazı çiftçiler ekim öncesi arazi sürümü çalışmalarına başlarken bazı çiftçilerde tarım aletlerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlıklarını tamamlama çabası içinde. Kurtalanlı çiftçilerde güzlük dekim dönemi hazırlıkları kapsamında ilçede faaliyet gösteren tamir atölyelerine tarla sürümünde ve tohum ekiminde kullandıkları makine ve ekipmanları getirerek gerekli tamir çalışmalarını yapmaya başladılar. Tamir atölyesi sahipleri güzlük dönem ekimleri boyunca yoğun bir mesainin kendilerini beklediğine dikkati çekerek şimdiden sıra oluşmaya başladığını aktarıyorlar. Kurtalan’da faaliyet gösteren Esmer Doğrama işletmecisi Hüseyin Esmer, “Yoğunluk nedeniyle şuanda tamir sırası oluşmuş durumda, çiftçilerimiz güzlük dönem hububat ekimleri öncesi makine ve ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu kapsamda bizde parası karşılığında çiftçilerimize hizmet vererek pulluk, mibzer, kültivatör, merdane ve diskaro gibi tarım aletlerinin bakım ve onarımını yapıyoruz.” dedi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Çiftçiler 2023 yılı güzlük dönem hububat ekimleri ne çok kısa bir süre kala kullanacakları tarım aletlerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

2023 yılı güzlük dönem hububat ekimleri iyice yaklaştı bazı çiftçiler ekim öncesi arazi sürümü çalışmalarına başlarken bazı çiftçilerde tarım aletlerinin bakım ve onarımını yaparak hazırlıklarını tamamlama çabası içinde.

Kurtalanlı çiftçilerde güzlük d ekim dönemi hazırlıkları kapsamında ilçede faaliyet gösteren tamir atölyelerine tarla sürümünde ve tohum ekiminde kullandıkları makine ve ekipmanları getirerek gerekli tamir çalışmalarını yapmaya başladılar.

Tamir atölyesi sahipleri güzlük dönem ekimleri boyunca yoğun bir mesainin kendilerini beklediğine dikkati çekerek şimdiden sıra oluşmaya başladığını aktarıyorlar.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Esmer Doğrama işletmecisi Hüseyin Esmer, “Yoğunluk nedeniyle şuanda tamir sırası oluşmuş durumda, çiftçilerimiz güzlük dönem hububat ekimleri öncesi makine ve ekipmanların bakım ve onarımını yapıyor. Bu kapsamda bizde parası karşılığında çiftçilerimize hizmet vererek pulluk, mibzer, kültivatör, merdane ve diskaro gibi tarım aletlerinin bakım ve onarımını yapıyoruz.” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.