Tamircilerde ‘Hububat ekimi’ yoğunluğu

Siirt 13.11.2023 - 17:59, Güncelleme: 13.11.2023 - 17:59 5395+ kez okundu.
 

Tamircilerde ‘Hububat ekimi’ yoğunluğu

Güzlük dönem hububat ekimleri devam ederken Kurtalan’da faaliyet gösteren tarım aleti atölyelerinde çalışmalar yoğunlaştı.
2023 yılı güzlük dönem hububat ekimleri devam ederken Kurtalan’da faaliyet gösteren atölyelerde tarlanın işlenmesi ve tohum yatağının ekim için uygun hale getirilmesi için ekipman üretimlerini artırdı. Kurtalan Kaynaklı Köyünde Alikan Tarım Ekipman Üretim atölyesi kaynak ustası Ümit Çiçek, güzlük dönem hububat ekimleriyle birlikte çeşitli tarım ekipmanı üretimlerinin artığını vurgulayarak “Tarım arazilerinin işlenebilmesine yardımcı olan çeşitli ekipmanların üretimini yapmaktayız. Şuan çiftçilerimizi hububat ekimlerine aralıksız devam ediyor. Bu süreçte bizimde çalışmalarımız hızlanmış durumda.” dedi. Kültüvatör, merdane, pulluk, römork, tapan gibi tarım ekipmanlarını ürete bildiklerin aktaran Çiçek, “Atölyemizde birçok tarım aletinin onarımını yaptığımız gibi bunların üretimini de yapıyoruz. Şuan silindir diye ifade edilen merdane aletinin yapımıyla uğraşmaktayız kısa zamanda bunu tamamlayıp başka bir tarım aletini yapacağız.” açıklamasında bulunarak yıl boyunca çiftçilerin hizmetinde olduklarını söyledi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Güzlük dönem hububat ekimleri devam ederken Kurtalan’da faaliyet gösteren tarım aleti atölyelerinde çalışmalar yoğunlaştı.

2023 yılı güzlük dönem hububat ekimleri devam ederken Kurtalan’da faaliyet gösteren atölyelerde tarlanın işlenmesi ve tohum yatağının ekim için uygun hale getirilmesi için ekipman üretimlerini artırdı.

Kurtalan Kaynaklı Köyünde Alikan Tarım Ekipman Üretim atölyesi kaynak ustası Ümit Çiçek, güzlük dönem hububat ekimleriyle birlikte çeşitli tarım ekipmanı üretimlerinin artığını vurgulayarak “Tarım arazilerinin işlenebilmesine yardımcı olan çeşitli ekipmanların üretimini yapmaktayız. Şuan çiftçilerimizi hububat ekimlerine aralıksız devam ediyor. Bu süreçte bizimde çalışmalarımız hızlanmış durumda.” dedi.

Kültüvatör, merdane, pulluk, römork, tapan gibi tarım ekipmanlarını ürete bildiklerin aktaran Çiçek, “Atölyemizde birçok tarım aletinin onarımını yaptığımız gibi bunların üretimini de yapıyoruz. Şuan silindir diye ifade edilen merdane aletinin yapımıyla uğraşmaktayız kısa zamanda bunu tamamlayıp başka bir tarım aletini yapacağız.” açıklamasında bulunarak yıl boyunca çiftçilerin hizmetinde olduklarını söyledi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.