Tavuk Kemikleri Ekonomiye Kazandırılıyor

Siirt 22.03.2024 - 21:27, Güncelleme: 22.03.2024 - 21:28 3450+ kez okundu.
 

Tavuk Kemikleri Ekonomiye Kazandırılıyor

Döner için sıyrılan tavuk etlerinden geride kalan kemikler hayvan yemi üretiminde değerlendiriliyor.
Döner için kullanılan tavukgöğsü eti son zamanlarda artan fiyatıyla dikkatleri üzerine çekerken arta kalan kemikleri ise özelikle evcil hayvanlar için yararlı bir besin kaynağı oluyor. Tavuk eti marketlerinden satın alan kemiklerin besi yemlerinde köpek, kedi ve tavuk gibi hayvanların yemlerine katıldığını söyleyen Mahmut Erşen; “Beyaz et marketimizde döner yapımında kullanılmak üzere sıyırdığımız tavuk etlerinden arta kalan kemikler yem üreticileri tarafından satın alınıyor. Kilosunu 5 liraya sattığımız bu kemikler öğütücü makinelerde iyice öğütülerek kıyma haline getiriliyor. Daha sonra bu kemikler çeşitli katkılarla karıştırılıp özelikle tavuk yemi başta olmak üzere büyük baş hayvan yemlerinde ve Kedi-köpek mamalarının yapımında kullanılarak değerlendiriliyor.” dedi. Erşen, günlük kilolarca tavuk eti sıyırdıklarını söylerken bu etlerden kilolarca kemik çıktığını da belirterek bu kemikleri toptan satın alan müşterilerinin olduğunu kaydediyor. (Mehmet Sadık AKSOY)
Döner için sıyrılan tavuk etlerinden geride kalan kemikler hayvan yemi üretiminde değerlendiriliyor.

Döner için kullanılan tavukgöğsü eti son zamanlarda artan fiyatıyla dikkatleri üzerine çekerken arta kalan kemikleri ise özelikle evcil hayvanlar için yararlı bir besin kaynağı oluyor.

Tavuk eti marketlerinden satın alan kemiklerin besi yemlerinde köpek, kedi ve tavuk gibi hayvanların yemlerine katıldığını söyleyen Mahmut Erşen; “Beyaz et marketimizde döner yapımında kullanılmak üzere sıyırdığımız tavuk etlerinden arta kalan kemikler yem üreticileri tarafından satın alınıyor. Kilosunu 5 liraya sattığımız bu kemikler öğütücü makinelerde iyice öğütülerek kıyma haline getiriliyor. Daha sonra bu kemikler çeşitli katkılarla karıştırılıp özelikle tavuk yemi başta olmak üzere büyük baş hayvan yemlerinde ve Kedi-köpek mamalarının yapımında kullanılarak değerlendiriliyor.” dedi.

Erşen, günlük kilolarca tavuk eti sıyırdıklarını söylerken bu etlerden kilolarca kemik çıktığını da belirterek bu kemikleri toptan satın alan müşterilerinin olduğunu kaydediyor.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.