Teknolojik gelişmeler sıva işçiliğini kolaylaştırıyor

Siirt 09.05.2024 - 18:39, Güncelleme: 09.05.2024 - 18:39 2216 kez okundu.
 

Teknolojik gelişmeler sıva işçiliğini kolaylaştırıyor

İnşaat sektörünün en zor mesleklerinden olan sıva işçiliği modern ve teknolojik makineler sayesinde artık daha kolay.
Sıva makinesi kullanımı inşaat ustalarının iş yükünü azaltırken Kurtalan’da sıva makinesi  kullanan ustaların sayısı artıyor. Zorlu meslek gurupları arasında olan sıva işçiliği teknolojinin sunduğu imkanlar doğrultusunda kolay hale geliyor. Kurtalan’da sıva ustası olan Mehmet Fadıl Yiğit, inşaat sektöründe en zor meslek gurupları arasında sıva işçiliği olduğunun altını çizerken artık teknolojik gelişmeler sayesinde son derece zahmetli olan bu işin üstesinden gelebildiklerini aktarıyor. Yiğit, eskiden 6-7 kişilik bir ekiple çalıştığını ve günde en fazla 40 ile 45 torba çimento harcını kullandıklarını söylerken satın aldıkları beton pompasıyla günlük 80 torbalık çimento harcını sıvaya bildiklerini dile getirdi. Mesleklerinin bu makine sayesinde rahata kavuştuğunu dile getiren Yiğit, “Artık eskisi gibi sıva işçiliğinde zorluk oluşmuyor, iş yükümüz son derece azaldı. Bunla beraber gittiğimiz sıva işleri örneğin esik yöntemle 10 gün iken bu 5 güne düşüyor. Bu da haliyle inşaat sahibi için hem zaman hem de maddi tasarruf anlamına geliyor.” dedi. Kurtalan, Siirt ve çevre iller dahil bir çok yerde çalışabildiklerini dile getiren Yiğit, usta ekip kadrosuyla her zaman müşterilerini emrinde olduklarını belirtiyor. (Mehmet Sadık AKSOY)
İnşaat sektörünün en zor mesleklerinden olan sıva işçiliği modern ve teknolojik makineler sayesinde artık daha kolay.

Sıva makinesi kullanımı inşaat ustalarının iş yükünü azaltırken Kurtalan’da sıva makinesi  kullanan ustaların sayısı artıyor.

Zorlu meslek gurupları arasında olan sıva işçiliği teknolojinin sunduğu imkanlar doğrultusunda kolay hale geliyor.

Kurtalan’da sıva ustası olan Mehmet Fadıl Yiğit, inşaat sektöründe en zor meslek gurupları arasında sıva işçiliği olduğunun altını çizerken artık teknolojik gelişmeler sayesinde son derece zahmetli olan bu işin üstesinden gelebildiklerini aktarıyor.

Yiğit, eskiden 6-7 kişilik bir ekiple çalıştığını ve günde en fazla 40 ile 45 torba çimento harcını kullandıklarını söylerken satın aldıkları beton pompasıyla günlük 80 torbalık çimento harcını sıvaya bildiklerini dile getirdi.

Mesleklerinin bu makine sayesinde rahata kavuştuğunu dile getiren Yiğit, “Artık eskisi gibi sıva işçiliğinde zorluk oluşmuyor, iş yükümüz son derece azaldı. Bunla beraber gittiğimiz sıva işleri örneğin esik yöntemle 10 gün iken bu 5 güne düşüyor. Bu da haliyle inşaat sahibi için hem zaman hem de maddi tasarruf anlamına geliyor.” dedi.

Kurtalan, Siirt ve çevre iller dahil bir çok yerde çalışabildiklerini dile getiren Yiğit, usta ekip kadrosuyla her zaman müşterilerini emrinde olduklarını belirtiyor.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.