Tezgahlarda yerli muz indirimi

Siirt 07.11.2023 - 17:41, Güncelleme: 07.11.2023 - 17:41 2296+ kez okundu.
 

Tezgahlarda yerli muz indirimi

Yerli muzun sezon mahsulü ürünleri piyasaya girince zincir marketlerde 40 lira civarında satılan muzun kilosu 20 lira seviyelerine kadar indi.
Yerli muzun fiyatı üzüm, yeşil elma, nar gibi birçok meyveden daha ucuz olduğu görülüyor. Eskiden lüks yiyecekler arasında bulunan ve fiyatı diğer meyvelerden daha pahalı olan muz artık bazı meyve çeşitlerinden daha ucuz. Kurtalan’da bulunan birçok zincir markette satılan muzun fiyatı diğer meyvelere oranla daha ucuz olduğu gözlemleniyor. İlçede faaliyet gösteren manavların aktardığı bilgilere göre son 3 hafta içerisinde tropik meyve gurubunda olan muzun yerli mahsulü piyasaya girince fiyatı 40 liradan 20 liraya kadar düştü. Zincir marketleri arasında fiyat farklılıkları olsa da genel olarak tropikal meyvenin fiyatında bir düşüş söz konusu olduğunu belirten manav işletmeleri bu düşüşün önümüzdeki haftalara kadar sürmesini bekliyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Yerli muzun sezon mahsulü ürünleri piyasaya girince zincir marketlerde 40 lira civarında satılan muzun kilosu 20 lira seviyelerine kadar indi.

Yerli muzun fiyatı üzüm, yeşil elma, nar gibi birçok meyveden daha ucuz olduğu görülüyor. Eskiden lüks yiyecekler arasında bulunan ve fiyatı diğer meyvelerden daha pahalı olan muz artık bazı meyve çeşitlerinden daha ucuz.

Kurtalan’da bulunan birçok zincir markette satılan muzun fiyatı diğer meyvelere oranla daha ucuz olduğu gözlemleniyor.

İlçede faaliyet gösteren manavların aktardığı bilgilere göre son 3 hafta içerisinde tropik meyve gurubunda olan muzun yerli mahsulü piyasaya girince fiyatı 40 liradan 20 liraya kadar düştü.

Zincir marketleri arasında fiyat farklılıkları olsa da genel olarak tropikal meyvenin fiyatında bir düşüş söz konusu olduğunu belirten manav işletmeleri bu düşüşün önümüzdeki haftalara kadar sürmesini bekliyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Siirt HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.