Tulumtaş ve Çeltikbaşı köylerinde yaşayan vatandaşlar iletişim sorunu yaşıyor!

Siirt 04.05.2024 - 17:56, Güncelleme: 04.05.2024 - 17:56 3388 kez okundu.
 

Tulumtaş ve Çeltikbaşı köylerinde yaşayan vatandaşlar iletişim sorunu yaşıyor!

Kurtalan’a bağlı 50 haneli evciler mezrası ile 60 haneli Çeltikbaşı ve Ergüven mezrasında yaşayan vatandaşlar telefonlarının çekmediğinden yakınıyor.
GSM şirketleri reklamlarında Türkiye’nin her yerinde cep telefonlarının çektiği reklamları yapsa da Kurtalan’a bağlı iki köyde yaşayan vatandaşlar iletişim sorunu yaşıyor. Kurtalan’a bağlı Tulumtaş ve Çeltikbaşı köylerinde yaşayan vatandaşlar telefonlarının çekmediğinden yakınarak GSM şirketlerine sorunlarının çözülmesi çağrısında bulundu. Tulumtaş köyü muhtarı Mehmet Emin Tunç, köyüne bağlı mezrada hiçbir operatörün şebekesinin çekmediğini belirtti. 300 haneye sahip mezrada vatandaşların telefonla konuşabilmek için yüksek yerlere gitmek çıkmak zorunda kaldığını belirten Tunç, “Herhangi bir GSM operatörünün çekmemesi mezra halkını mağdur etmektedir. Konu ile ilgili Evciler mezramız 50 haneli ilçenin birçok köyünden daha kalabalık bir yerleşim alanıdır. Mezramızda kapsama alanı içerisinde herhangi şebeke hattı çekmemektedir. Mezramız haberleşme adına tüm dünyaya kapalı bulunmaktadır. Mezra halkı acil durumlarda herhangi bir sağlık kurumuna veya güvenlik adına herhangi bir çağrı merkezine ulaşamamakta olup, büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Ayrıca mezrada aktif olan ilkokulda görevli öğretmenler de mezra halkı gibi büyük sıkıntı yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı. Çeltikbaşı Köyü Muhtarı Halit Saçık ise köyleri ve Ergüven mezrasında yaklaşık 250 kişinin yaşadığını, GSM şirketlerine tüm başvurularına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti. Acil durumlarda sağlık ve jandarma ekiplerine ulaşmakta güçlük çektiklerini aktaran Saçık, “Telefon köyümüzde ve bağlı mezrasında çekmiyor. Çok acil durumlarda yüksek yerlere giderek telefon görüşmesi yapabiliyoruz. Yetkililerden bir an evvel köyümüze GSM vericisi yerleştirmelerini talep ediyoruz” dedi. (Mehmet Sadık AKSOY)
Kurtalan’a bağlı 50 haneli evciler mezrası ile 60 haneli Çeltikbaşı ve Ergüven mezrasında yaşayan vatandaşlar telefonlarının çekmediğinden yakınıyor.

GSM şirketleri reklamlarında Türkiye’nin her yerinde cep telefonlarının çektiği reklamları yapsa da Kurtalan’a bağlı iki köyde yaşayan vatandaşlar iletişim sorunu yaşıyor.

Kurtalan’a bağlı Tulumtaş ve Çeltikbaşı köylerinde yaşayan vatandaşlar telefonlarının çekmediğinden yakınarak GSM şirketlerine sorunlarının çözülmesi çağrısında bulundu.

Tulumtaş köyü muhtarı Mehmet Emin Tunç, köyüne bağlı mezrada hiçbir operatörün şebekesinin çekmediğini belirtti.

300 haneye sahip mezrada vatandaşların telefonla konuşabilmek için yüksek yerlere gitmek çıkmak zorunda kaldığını belirten Tunç,

“Herhangi bir GSM operatörünün çekmemesi mezra halkını mağdur etmektedir. Konu ile ilgili Evciler mezramız 50 haneli ilçenin birçok köyünden daha kalabalık bir yerleşim alanıdır. Mezramızda kapsama alanı içerisinde herhangi şebeke hattı çekmemektedir. Mezramız haberleşme adına tüm dünyaya kapalı bulunmaktadır. Mezra halkı acil durumlarda herhangi bir sağlık kurumuna veya güvenlik adına herhangi bir çağrı merkezine ulaşamamakta olup, büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Ayrıca mezrada aktif olan ilkokulda görevli öğretmenler de mezra halkı gibi büyük sıkıntı yaşamaktadır.” ifadelerini kullandı.

Çeltikbaşı Köyü Muhtarı Halit Saçık ise köyleri ve Ergüven mezrasında yaklaşık 250 kişinin yaşadığını, GSM şirketlerine tüm başvurularına rağmen bir sonuç alamadıklarını belirtti.

Acil durumlarda sağlık ve jandarma ekiplerine ulaşmakta güçlük çektiklerini aktaran Saçık,

“Telefon köyümüzde ve bağlı mezrasında çekmiyor. Çok acil durumlarda yüksek yerlere giderek telefon görüşmesi yapabiliyoruz. Yetkililerden bir an evvel köyümüze GSM vericisi yerleştirmelerini talep ediyoruz” dedi.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.