Ustasından sürücülere lastik uyarısı!

Siirt 15.04.2024 - 19:34, Güncelleme: 15.04.2024 - 19:34 2994 kez okundu.
 

Ustasından sürücülere lastik uyarısı!

Kış mevsimi boyunca yollarda oluşan buzlanma ve donlara karşı sürücüleri kaza riskine karşı koruyan kışlık lastikler için değişim zamanı geldi.
İlkbahar ve yaz mevsimi boyunca havaların yüksek sıcaklıklara ulaştığı Kurtalan’da kışlık lastik kullanan sürücüleri uyaran oto bakım ustaları Güneydoğu Anadolu Bölgesi şartlarına göre yaz mevsiminde kullanılan kışlık lastiklerin çabuk aşındığını ve seyir halindeyken ‘lastik gümlemesi’ diye tabir edilen olayın gerçekleşmesine neden olabileceğinin altını çiziyor. Kurtalan’da faaliyet gösteren Oto Tek araba bakım ve onarım atölyesi oto tamir ustası Veysi Tek, kışlık lastik kullanımı için sezonun son bulduğunu aktarırken “Bundan sonra kışlık lastik kullanarak araba sürmek son derece tehlikeli.” diyor.  Tek, bölgesel olarak sıcaklıkların yüksek seviyelere çıktığı bir bölgede olduğumuzu belirtirken “Kışlık lastikler yazlık lastiklere göre oldukça farklı. Çünkü kışlık lastiklerin üretiminde kullanılan lastik alaşımlar sıcak havalarda aşınmaya ve yıpranmaya karşı son derece meyilli. Asfalt yollar sıcak havalarda çok ısınıyor buda lastiklere temas edince aşınmalara neden olabiliyor. Kışlık lastiği sıcak havalarda kullanılması kazaları davetiyeye çıkartabiliyor. Bu nedenle sürücülerin bira önce kışlık lastikleri yazlık lastiklerle değiştirmesi büyük önem taşıyor.” sözlerinim kullandı. (Mehmet Sadık AKSOY)
Kış mevsimi boyunca yollarda oluşan buzlanma ve donlara karşı sürücüleri kaza riskine karşı koruyan kışlık lastikler için değişim zamanı geldi.

İlkbahar ve yaz mevsimi boyunca havaların yüksek sıcaklıklara ulaştığı Kurtalan’da kışlık lastik kullanan sürücüleri uyaran oto bakım ustaları Güneydoğu Anadolu Bölgesi şartlarına göre yaz mevsiminde kullanılan kışlık lastiklerin çabuk aşındığını ve seyir halindeyken ‘lastik gümlemesi’ diye tabir edilen olayın gerçekleşmesine neden olabileceğinin altını çiziyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Oto Tek araba bakım ve onarım atölyesi oto tamir ustası Veysi Tek, kışlık lastik kullanımı için sezonun son bulduğunu aktarırken “Bundan sonra kışlık lastik kullanarak araba sürmek son derece tehlikeli.” diyor. 

Tek, bölgesel olarak sıcaklıkların yüksek seviyelere çıktığı bir bölgede olduğumuzu belirtirken “Kışlık lastikler yazlık lastiklere göre oldukça farklı. Çünkü kışlık lastiklerin üretiminde kullanılan lastik alaşımlar sıcak havalarda aşınmaya ve yıpranmaya karşı son derece meyilli. Asfalt yollar sıcak havalarda çok ısınıyor buda lastiklere temas edince aşınmalara neden olabiliyor. Kışlık lastiği sıcak havalarda kullanılması kazaları davetiyeye çıkartabiliyor. Bu nedenle sürücülerin bira önce kışlık lastikleri yazlık lastiklerle değiştirmesi büyük önem taşıyor.” sözlerinim kullandı.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.