Vatandaş, Alzheimer ve kalp-damar hastalıklarına karşı bilgilendirildi

Kurtalan 05.10.2023 - 16:51, Güncelleme: 05.10.2023 - 16:51 12550+ kez okundu.
 

Vatandaş, Alzheimer ve kalp-damar hastalıklarına karşı bilgilendirildi

15 Temmuz Demokrasi Parkında kurulan sağlık standıyla Kurtalan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri yaşlı vatandaşları Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıkları hakkında bilgilendirdi.
Kurtalan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri 15 Temmuz Demokrasi Parkında yaşlı vatandaşların Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıkları hakkında bilgilendirmek için sağlık standı kurdu. Açılan sağlık stadında yaşlı vatandaşları hastalıklara karşı bilgilendiren görevliler, kendilerine Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıkları hakkında detaylı bilgi içeren el broşürleri verdi. Görevliler, yaşlı vatandaşlarda sıklıkla görülen hastalıklardan olan Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıklarının önceden tespit edilmesi halinde tedavi sürecinin hemen başladığını ve gerekli tedbirlerin alınarak bu hastalıkların ilerlemesinin önüne geçildiğini belirttiler. Özelikle belirtiler konusunda ileri yaştaki vatandaşların kendilerine dikkat etmesi gerektiğine işaret eden görevliler “Çoğu hastalıkta olduğu gibi Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıklarında da belirtiler gözlemlenebiliyor. İleri yaştaki vatandaşlarda sıklıkla görülen bu hastalıklar doktorlar tarafından tespit edildiklerinde daha fazla ilerlemeden tedavi edilebildiği için birçok tedavi süreci başarıyla sonuçlanıyor. Bu tür durumlarda yaşlı bireylerimiz mutlaka hastalık belirtilerini takip etmeliler bunun için öncelikle bu belirtilerin neler olduğunu bilmek gerekiyor. İşte bizde tam olarak bu belirtilerin neler olduğunu hangi durumlarda doktora başvurulması gerektiğini yaşlılarımıza anlatıyor, el broşürlerimizle detaylı bilgi veriyoruz.” açıklamasında bulundu. (Abdulaziz ÖZCAN)
15 Temmuz Demokrasi Parkında kurulan sağlık standıyla Kurtalan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri yaşlı vatandaşları Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıkları hakkında bilgilendirdi.

Kurtalan İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri 15 Temmuz Demokrasi Parkında yaşlı vatandaşların Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıkları hakkında bilgilendirmek için sağlık standı kurdu.

Açılan sağlık stadında yaşlı vatandaşları hastalıklara karşı bilgilendiren görevliler, kendilerine Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıkları hakkında detaylı bilgi içeren el broşürleri verdi.

Görevliler, yaşlı vatandaşlarda sıklıkla görülen hastalıklardan olan Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıklarının önceden tespit edilmesi halinde tedavi sürecinin hemen başladığını ve gerekli tedbirlerin alınarak bu hastalıkların ilerlemesinin önüne geçildiğini belirttiler.

Özelikle belirtiler konusunda ileri yaştaki vatandaşların kendilerine dikkat etmesi gerektiğine işaret eden görevliler “Çoğu hastalıkta olduğu gibi Alzheimer hastalığı ve kalp-damar hastalıklarında da belirtiler gözlemlenebiliyor. İleri yaştaki vatandaşlarda sıklıkla görülen bu hastalıklar doktorlar tarafından tespit edildiklerinde daha fazla ilerlemeden tedavi edilebildiği için birçok tedavi süreci başarıyla sonuçlanıyor. Bu tür durumlarda yaşlı bireylerimiz mutlaka hastalık belirtilerini takip etmeliler bunun için öncelikle bu belirtilerin neler olduğunu bilmek gerekiyor. İşte bizde tam olarak bu belirtilerin neler olduğunu hangi durumlarda doktora başvurulması gerektiğini yaşlılarımıza anlatıyor, el broşürlerimizle detaylı bilgi veriyoruz.” açıklamasında bulundu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.