Vatandaşın tercihi taşlı ve işlemeli değil yatırımlık altın

Siirt 13.03.2024 - 19:55, Güncelleme: 13.03.2024 - 19:55 4328+ kez okundu.
 

Vatandaşın tercihi taşlı ve işlemeli değil yatırımlık altın

Fiyatı rekordan rekora koşan altın vatandaşın kuyum ürünlerindeki tercihlerini de değiştirerek yatırımlık kuyum ürünlerine yönlendiriyor.
Son zamanlarda artan altın fiyatları yatırım yapmak isteyen vatandaşları daha az işçilik kesintisi olan ürünlere yönlendiriyor. Kurtalan’da faaliyet gösteren Kuyumcularla yaptığımız görüşmelerde vatandaşlar bütçesine uygun kuyum ürünü arasa da özelikle taşlı yüzük ve kolyelerden uzak durmaya çalışıyor. Kuyumcular bunun en büyük nedenin taşlı ve işlemeli ürünlerde işlik payının yüksek olduğunun kaydederken taşlı kuyum ürünlerinde kullanılan taşların piyasada çok fazla kullanılmadığı için değersiz olduğunu belirtiyor. Kuyumcular hem takı hem de yatırımlık ürünlere talebin yüksek olduğunu kaydederken bunun içinde burma bilezik halep zinciri gibi takıların yer aldığını kaydediyor. Ayrıca kuyumcular aktardıkları bilgilerde Cumhuriyet altını, yarım ve çeyrek altınlarında büyük talep gördüğünü belirtiyor. (Abdulaziz ÖZCAN)
Fiyatı rekordan rekora koşan altın vatandaşın kuyum ürünlerindeki tercihlerini de değiştirerek yatırımlık kuyum ürünlerine yönlendiriyor.

Son zamanlarda artan altın fiyatları yatırım yapmak isteyen vatandaşları daha az işçilik kesintisi olan ürünlere yönlendiriyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Kuyumcularla yaptığımız görüşmelerde vatandaşlar bütçesine uygun kuyum ürünü arasa da özelikle taşlı yüzük ve kolyelerden uzak durmaya çalışıyor.

Kuyumcular bunun en büyük nedenin taşlı ve işlemeli ürünlerde işlik payının yüksek olduğunun kaydederken taşlı kuyum ürünlerinde kullanılan taşların piyasada çok fazla kullanılmadığı için değersiz olduğunu belirtiyor.

Kuyumcular hem takı hem de yatırımlık ürünlere talebin yüksek olduğunu kaydederken bunun içinde burma bilezik halep zinciri gibi takıların yer aldığını kaydediyor.

Ayrıca kuyumcular aktardıkları bilgilerde Cumhuriyet altını, yarım ve çeyrek altınlarında büyük talep gördüğünü belirtiyor.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.