Viranşehir'de depremde hasar alan Kışla Camisi'nin aynı yerinde yapımına başlandı

Güncel (AA) - Anadolu Ajansı | 03.01.2024 - 18:30, Güncelleme: 03.01.2024 - 16:23 1422+ kez okundu.
 

Viranşehir'de depremde hasar alan Kışla Camisi'nin aynı yerinde yapımına başlandı

ŞANLIURFA (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hasar gördüğü için yıkılan Viranşehir ilçesindeki Kışla Cami'nin yerinde yeniden yapılması için temel atıldı. Depremlerde ağır hasar gördüğü belirlenen Kışla Camisi ekiplerin çalışmasının ardından yıkılmıştı. Bugün düzenlenen törenle, yıkılan caminin yerinde yeniden yapılması için temel atıldı. Törene Kaymakam Önder Koç, Kışla Camii inşaatı tamamlandığında Diyanet Gençlik Merkezi, bayan mescidi ve 3 katlı kuran kursu gibi farklı bölümlerin camii içerisinde yer alacağını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Törene Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı. Yapılan duanın ardından caminin temeli katılımcılar tarafından atıldı.

ŞANLIURFA (AA) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hasar gördüğü için yıkılan Viranşehir ilçesindeki Kışla Cami'nin yerinde yeniden yapılması için temel atıldı.

Depremlerde ağır hasar gördüğü belirlenen Kışla Camisi ekiplerin çalışmasının ardından yıkılmıştı. Bugün düzenlenen törenle, yıkılan caminin yerinde yeniden yapılması için temel atıldı.

Törene Kaymakam Önder Koç, Kışla Camii inşaatı tamamlandığında Diyanet Gençlik Merkezi, bayan mescidi ve 3 katlı kuran kursu gibi farklı bölümlerin camii içerisinde yer alacağını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törene Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, İlçe Müftüsü Mahmut Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan duanın ardından caminin temeli katılımcılar tarafından atıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.