YAĞIŞLAR GARZAN OVASI’NDA ÇİFTÇİYE UMUT OLDU!

Siirt 23.01.2024 - 18:08, Güncelleme: 23.01.2024 - 18:08 4224+ kez okundu.
 

YAĞIŞLAR GARZAN OVASI’NDA ÇİFTÇİYE UMUT OLDU!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Garzan Ovasında etkisini gösteriyor.
Ocak ayının sonlarına doğru gelinmiş olmasına rağmen Kurtalan’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı hububat ekili alanların iyice gelişmesine neden oldu. Buğday, mercimek ve arpa ekili Garzan Ovasındaki tarım arazileri yeşillikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Güzlük sezonu boyunca art arda yağan yağmur topraktaki su miktarını artırdığını belirten çiftçiler don ve buzlanma olmadığı için ekilen tarımsal ürünlerin gelişim sürecinin hızlandığını aktarıyor. Çiftçiler yağışların bu şekilde devam etmesi halinde gübre ve ilaçlama döneminin öne çekileceğini söyleyip bu faaliyetlerden maksimum verimin alınacağını kaydediyor. (Mehmet Sadık AKSOY)
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Garzan Ovasında etkisini gösteriyor.

Ocak ayının sonlarına doğru gelinmiş olmasına rağmen Kurtalan’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı hububat ekili alanların iyice gelişmesine neden oldu.

Buğday, mercimek ve arpa ekili Garzan Ovasındaki tarım arazileri yeşillikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Güzlük sezonu boyunca art arda yağan yağmur topraktaki su miktarını artırdığını belirten çiftçiler don ve buzlanma olmadığı için ekilen tarımsal ürünlerin gelişim sürecinin hızlandığını aktarıyor.

Çiftçiler yağışların bu şekilde devam etmesi halinde gübre ve ilaçlama döneminin öne çekileceğini söyleyip bu faaliyetlerden maksimum verimin alınacağını kaydediyor.

(Mehmet Sadık AKSOY)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.