Abdurrahman Binay
Köşe Yazarı
Abdurrahman Binay
 

Kurtalan Neden Havaalanına Kavuşamıyor!

Siirt’in mevcut hava limanının konumu nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi vatandaşların mağduriyetine neden oluyor. En son geçtiğimiz gün sis nedeniyle uçak seferleri iptal edilerek uçaklar Batman havaalanına yönlendirildi. Pistin uzatılmasına rağmen Siirt Havaalanı istikrarlı bir şekilde Siirt halkına hizmet veremiyor. Yıllardır Kurtalan’a bir havaalanı yapılması gündemde. Bununla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından çalışmalar yapılarak, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, proje komisyonu tarafından yeterli bulunduğu açıklanmıştı. Fakat, ne hikmetse Kurtalan’a bir havaalanı yapılması yerine Siirt havaalanına Milyonlarca lira harcanarak yamalar yapılıyor. Buna rağmen konumu itibariyle Siirt havaalanına uçaklar inemiyor. Özellikle kış aylarında vatandaşlar Siirt Havaalanını tercih etmeyerek, Batman, Diyarbakır havaalanlarına yöneliyor. Hal böyle olunca Siirt’ten uçak bileti almak biraz pahalıya mal olabiliyor. Kurtalan Siirt’e 32 kilometre uzaklıkta olduğu için mi havaalanının Kurtalan’a yapılması istenmiyor. Bakınız, Türkiye’nin birçok ilinde havaalanları bilirkişi raporlarına göre en müsait ve verimli yerlere yapılıyor. Örneğin Şanlıurfa havaalanı şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta. Türkiye’nin en büyük illerinde bile havaalanları yerleşim yerlerinden uzakta yapılıyor. Neden Siirt’in havaalanı Kurtalan’da yapılamasın. Bu inat nedir, eninde sonunda Kurtalan’a bir havaalanı yapılacaktır. Çünkü Siirt havaalanı ne kadar yama yapılırsa yapılsın verimli olmayacaktır. Havaalanı Kurtalan’a yapılırsa bundan bütün Siirt halkı istifade edecektir. Kurtalan, siyasileriyle, sivil toplum kuruluşları, ve iş adamlarıyla sesini duyurmalıdır.  Bir olalım, Siirt ve ilçeleri ile Batman ve ilçelerine hitap eden modern bu havalimanının Kurtalan'a kazandırılması için çaba sarf edelim. Hoşça kalınız...
Ekleme Tarihi: 07 Ekim 2020 - Çarşamba
Abdurrahman Binay

Kurtalan Neden Havaalanına Kavuşamıyor!

Siirt’in mevcut hava limanının konumu nedeniyle uçak seferlerinin iptal edilmesi vatandaşların mağduriyetine neden oluyor.

En son geçtiğimiz gün sis nedeniyle uçak seferleri iptal edilerek uçaklar Batman havaalanına yönlendirildi.

Pistin uzatılmasına rağmen Siirt Havaalanı istikrarlı bir şekilde Siirt halkına hizmet veremiyor.

Yıllardır Kurtalan’a bir havaalanı yapılması gündemde. Bununla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından çalışmalar yapılarak, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, proje komisyonu tarafından yeterli bulunduğu açıklanmıştı.

Fakat, ne hikmetse Kurtalan’a bir havaalanı yapılması yerine Siirt havaalanına Milyonlarca lira harcanarak yamalar yapılıyor. Buna rağmen konumu itibariyle Siirt havaalanına uçaklar inemiyor.

Özellikle kış aylarında vatandaşlar Siirt Havaalanını tercih etmeyerek, Batman, Diyarbakır havaalanlarına yöneliyor.

Hal böyle olunca Siirt’ten uçak bileti almak biraz pahalıya mal olabiliyor.

Kurtalan Siirt’e 32 kilometre uzaklıkta olduğu için mi havaalanının Kurtalan’a yapılması istenmiyor.

Bakınız, Türkiye’nin birçok ilinde havaalanları bilirkişi raporlarına göre en müsait ve verimli yerlere yapılıyor. Örneğin Şanlıurfa havaalanı şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta. Türkiye’nin en büyük illerinde bile havaalanları yerleşim yerlerinden uzakta yapılıyor.

Neden Siirt’in havaalanı Kurtalan’da yapılamasın. Bu inat nedir, eninde sonunda Kurtalan’a bir havaalanı yapılacaktır. Çünkü Siirt havaalanı ne kadar yama yapılırsa yapılsın verimli olmayacaktır.

Havaalanı Kurtalan’a yapılırsa bundan bütün Siirt halkı istifade edecektir.

Kurtalan, siyasileriyle, sivil toplum kuruluşları, ve iş adamlarıyla sesini duyurmalıdır. 

Bir olalım, Siirt ve ilçeleri ile Batman ve ilçelerine hitap eden modern bu havalimanının Kurtalan'a kazandırılması için çaba sarf edelim.

Hoşça kalınız...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.