Yahya Menak
Köşe Yazarı
Yahya Menak
 

OKULDAKİ ÇOCUKLARIMIZA VE OKUL ÇEVRELERİNE DİKKAT EDELİM

Günümüzdeki çocuk ve gençlerimiz hem çok şanslı hem de çok şansız. Her türlü imkana ulaşmak mümkün. İnternet ellerinde. 24 saat herkes ile iletişim kurabiliyorlar. İstedikleri bilgilere hemen ulaşabiliyorlar. Sosyal medya vasıtasıyla seslerini herkese duyurabiliyorlar. Herkesle konuşabiliyor, yazabiliyorlar.Bu kadar işi yapabilmek gençlerimizi mutlu ediyor mu? Bu yaptıkları hayatlarına ne katkıda bulunuyor acaba?Bir de okullar yaygın. Bir biçimde her çocuk liseyi bitirene kadar okulun bir parçası. Köy şehir farkı kalmadı neredeyse. İlçe merkezlerine her köyden öğrenciler taşınıyor. Bu hızlı hareketlilik ister istemez çocuklar ve gençler arasında farklı etkileşimlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.Kişisel olarak gözlemlediğim kadarıyla gençler okul çıkışında pek çok yerde kapışıyor, dövüşüyor, kavga ediyor maalesef. Kalabalık gruplarla meydanla çıkıp kavga ettiklerine şahit oluyoruz. Okul önlerinde, okula ilgisiz ve muzır işlerle uğraşan insanların durduğuna şahit olabiliyoruz. Bu durum ister istemez gençler ve çocuklar üzerinde tedirginlik oluşturuyor maalesef. Özellikle demiryolu alanında okul çıkış zamanlarında kalabalık öğrenci gruplarının toplandığına defalarca şahit olduk.Okul önlerinin temiz olması gerekiyor. Tedirgin olmadan okula gidip gelmeleri gerekiyor.Uyuşturucu trafiğinin kokusunun bile geleceği her türlü şüpheli insanlardan temizlenmesi gerekiyor. Bu konuda daha yoğun bir koordinasyonun devreye girmesi fena olmaz. Okul idarecilerinin üstün gayretleri ile bir yere kadar okul çevrelerine müdahale edilebiliyor, gerisi onların da yetki ve etki alanlarını aşıyor.Öğretmenlerin çok büyük fedakarlıklarla öğrencilerle ilgilendikleri hepimizin malumu. Onların işini, yükünü hafifletmek lazım. Öğrenciler okul etkinlikleri ve nitelikli çalışmalarla enerjilerini harcamaları lazım.Bu konuda dönem sonuna yaklaşıyorken bu konuları gündeme getirmek gerektiğini düşündüm. İlgililere buradan duyurmuş olalım.İlçemizde gençlik ve spor bakanlığının orta ölçekte Gençlik Merkezi var. Bu kurumda her türlü nitelikli etkinlik yapabiliyor. Ders çalışabiliyor. Müzik etkinliği ile uğraşabiliyor. Yakında yüzme havuzu da açılacaksa işler daha da zenginleşecek. Bu konuda yapılan çalışmalar çok iyi, daha iyi olması da için de yetkililerin de çalıştığına şahidiz. Gençlerimiz doğal olarak ilgi, alaka, imkan ve mekan arıyor. Bu alanları nitelikle işlerle uğraştıracak şekilde düzenlemek de büyüklerin ve yetkililerin elinde.Elimizi çabuk tutalım.
Ekleme Tarihi: 01 Ocak 2023 - Pazar
Yahya Menak

OKULDAKİ ÇOCUKLARIMIZA VE OKUL ÇEVRELERİNE DİKKAT EDELİM

Günümüzdeki çocuk ve gençlerimiz hem çok şanslı hem de çok şansız. Her türlü imkana ulaşmak mümkün. İnternet ellerinde. 24 saat herkes ile iletişim kurabiliyorlar.
İstedikleri bilgilere hemen ulaşabiliyorlar. Sosyal medya vasıtasıyla seslerini herkese duyurabiliyorlar. Herkesle konuşabiliyor, yazabiliyorlar.
Bu kadar işi yapabilmek gençlerimizi mutlu ediyor mu? Bu yaptıkları hayatlarına ne katkıda bulunuyor acaba?
Bir de okullar yaygın. Bir biçimde her çocuk liseyi bitirene kadar okulun bir parçası. Köy şehir farkı kalmadı neredeyse. İlçe merkezlerine her köyden öğrenciler taşınıyor.
Bu hızlı hareketlilik ister istemez çocuklar ve gençler arasında farklı etkileşimlerin ortaya çıkmasına sebep oluyor.
Kişisel olarak gözlemlediğim kadarıyla gençler okul çıkışında pek çok yerde kapışıyor, dövüşüyor, kavga ediyor maalesef. Kalabalık gruplarla meydanla çıkıp kavga ettiklerine şahit oluyoruz. Okul önlerinde, okula ilgisiz ve muzır işlerle uğraşan insanların durduğuna şahit olabiliyoruz. Bu durum ister istemez gençler ve çocuklar üzerinde tedirginlik oluşturuyor maalesef. Özellikle demiryolu alanında okul çıkış zamanlarında kalabalık öğrenci gruplarının toplandığına defalarca şahit olduk.
Okul önlerinin temiz olması gerekiyor.
Tedirgin olmadan okula gidip gelmeleri gerekiyor.
Uyuşturucu trafiğinin kokusunun bile geleceği her türlü şüpheli insanlardan temizlenmesi gerekiyor.
Bu konuda daha yoğun bir koordinasyonun devreye girmesi fena olmaz. Okul idarecilerinin üstün gayretleri ile bir yere kadar okul çevrelerine müdahale edilebiliyor, gerisi onların da yetki ve etki alanlarını aşıyor.
Öğretmenlerin çok büyük fedakarlıklarla öğrencilerle ilgilendikleri hepimizin malumu.
Onların işini, yükünü hafifletmek lazım.
Öğrenciler okul etkinlikleri ve nitelikli çalışmalarla enerjilerini harcamaları lazım.
Bu konuda dönem sonuna yaklaşıyorken bu konuları gündeme getirmek gerektiğini düşündüm. İlgililere buradan duyurmuş olalım.
İlçemizde gençlik ve spor bakanlığının orta ölçekte Gençlik Merkezi var. Bu kurumda her türlü nitelikli etkinlik yapabiliyor. Ders çalışabiliyor. Müzik etkinliği ile uğraşabiliyor. Yakında yüzme havuzu da açılacaksa işler daha da zenginleşecek. Bu konuda yapılan çalışmalar çok iyi, daha iyi olması da için de yetkililerin de çalıştığına şahidiz.
Gençlerimiz doğal olarak ilgi, alaka, imkan ve mekan arıyor. Bu alanları nitelikle işlerle uğraştıracak şekilde düzenlemek de büyüklerin ve yetkililerin elinde.
Elimizi çabuk tutalım.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.