Abdurrahman Binay
Köşe Yazarı
Abdurrahman Binay
 

Salgını ciddiye almıyoruz!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü ölümlere neden olmaya devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülkemizde bugüne kadar 12.219 kişi hayatını kaybederken, erişkin yoğun bakım oranı ise yüzde 70’i aştı.Türkiye'de günde 5 bin kişiye hastalık tanısı konuluyorken, günlük vefat sayısı ise 135’e ulaştı.Havaların soğumasıyla birlikte ise vaka sayısı her geçen gün katlanarak artıyor.İlçemizde birçok hemşerimiz bu hastalığa yakalandı. Kimi hayatını kaybetti kimi ise bağışıklığının güçlü olması nedeniyle yapılan tedavi sonucunda sağlığına kavuştu. Korona virüs tüm dünyada ve Ülkemizde artış hızı korkutan seviyeye ulaşmışken ilçemizde ise bu hastalık çok dikkate alınmıyor.Yanlış maske kullanımı nedeniyle yüzlerce kişinin sağlığını tehlikeye atabileceğimizi düşünemiyoruz.Özellikle çarşı merkezinde gördüğüm kadarıyla büyük bir oranda maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor.İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle tüm illerde valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek bazı cadde ve sokaklarla ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içmek yasaklandı.İlçemizde de bazı cadde ve sokaklarda sigara içme yasağı getirilmesine rağmen bu yasağı uyulmadığa tanıklık ediyoruz.Yapılan uyarılara rağmen maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayarak toplumun sağlığını tehlikeye atan vatandaşlara cezai işlem uygulanması gerekiyor.Hayat eve sığar uygulamasına baktığımızda ise vaka sayısının ilçemizde her geçen gün katlanarak arttığına şahitlik ediyoruz.Risk haritasında yüksek riskli bölgelerin yaygınlaşarak çoğaldığı dikkat çekiyor. Özellikle çarşı merkezinde nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Kültür Mahallesi ve çevresi yüksek riskli bölge olarak görünüyor. Vaka yoğunluğu neredeyse ilçenin tamamına yayılmış durumda.Risk haritasında ilçemiz gittikçe kırmızıya boyanıyor. Bunu felaket tellallığı yapmak için değil, durumun ciddiyetini kavramayanlar için söylüyorum.Alınan tedbirlere uyularak maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.Kendimiz başta olmak üzere tüm sevdiklerimizi korumak için maske takmak bir gereklilik haline geldi.Bunun farkında olalım ve çok dikkat edelim.Unutmayalım ki bu salgın hastalık nedeniyle sevdiklerimizi ve kendi yaşamımızı kaybetme riski var.
Ekleme Tarihi: 23 Kasım 2020 - Pazartesi
Abdurrahman Binay

Salgını ciddiye almıyoruz!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Corona virüsü ölümlere neden olmaya devam ediyor.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ülkemizde bugüne kadar 12.219 kişi hayatını kaybederken, erişkin yoğun bakım oranı ise yüzde 70’i aştı.
Türkiye'de günde 5 bin kişiye hastalık tanısı konuluyorken, günlük vefat sayısı ise 135’e ulaştı.
Havaların soğumasıyla birlikte ise vaka sayısı her geçen gün katlanarak artıyor.
İlçemizde birçok hemşerimiz bu hastalığa yakalandı. Kimi hayatını kaybetti kimi ise bağışıklığının güçlü olması nedeniyle yapılan tedavi sonucunda sağlığına kavuştu.
Korona virüs tüm dünyada ve Ülkemizde artış hızı korkutan seviyeye ulaşmışken ilçemizde ise bu hastalık çok dikkate alınmıyor.
Yanlış maske kullanımı nedeniyle yüzlerce kişinin sağlığını tehlikeye atabileceğimizi düşünemiyoruz.
Özellikle çarşı merkezinde gördüğüm kadarıyla büyük bir oranda maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor.
İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelgeyle tüm illerde valilik ve kaymakamlıklarca belirlenecek bazı cadde ve sokaklarla ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda sigara içmek yasaklandı.
İlçemizde de bazı cadde ve sokaklarda sigara içme yasağı getirilmesine rağmen bu yasağı uyulmadığa tanıklık ediyoruz.
Yapılan uyarılara rağmen maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayarak toplumun sağlığını tehlikeye atan vatandaşlara cezai işlem uygulanması gerekiyor.
Hayat eve sığar uygulamasına baktığımızda ise vaka sayısının ilçemizde her geçen gün katlanarak arttığına şahitlik ediyoruz.
Risk haritasında yüksek riskli bölgelerin yaygınlaşarak çoğaldığı dikkat çekiyor. Özellikle çarşı merkezinde nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Kültür Mahallesi ve çevresi yüksek riskli bölge olarak görünüyor. Vaka yoğunluğu neredeyse ilçenin tamamına yayılmış durumda.
Risk haritasında ilçemiz gittikçe kırmızıya boyanıyor. Bunu felaket tellallığı yapmak için değil, durumun ciddiyetini kavramayanlar için söylüyorum.
Alınan tedbirlere uyularak maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.
Kendimiz başta olmak üzere tüm sevdiklerimizi korumak için maske takmak bir gereklilik haline geldi.
Bunun farkında olalım ve çok dikkat edelim.
Unutmayalım ki bu salgın hastalık nedeniyle sevdiklerimizi ve kendi yaşamımızı kaybetme riski var.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.