YKS sınavına girecek öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri sıkılaştırıldı

Siirt 28.04.2024 - 20:40, Güncelleme: 28.04.2024 - 20:40 3571 kez okundu.
 

YKS sınavına girecek öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri sıkılaştırıldı

8-9 Haziran tarihi arasında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sınavına 6 haftalık gibi bir süre zarfı kalmışken devlet okulları ve özel dershanelerde sınava girecek olan öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri sıkılaştı.
YKS sınavında öğrencilerin başarılı olmasını amaçlayan öğretmenler deneme sınavlarıyla öğrencilerin durumunu ölçerek eksikliklerini tamamlıyor. Kurtalan’da faaliyet gösteren Boğaziçi Özel Eğitim Kursu Müdürü İskender Ertonga, öğrencileri YKS sınavına sıkı bir şekilde hazırladıklarını dile getirerek görevli bütün öğretmenleriyle beraber özverili bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Ertonga, sınava 6 altı haftalık gibi kısa bir süre zarfının altını çizerken “Önümüzdeki haftadan itibaren artık öğrencilerimize haftanın her 6 günü deneme sınavı uygulayacağız. Bu uygulamalarla öğrencilerin sınavda yaşayabilecekleri stres, panik, korku ve heyecan gibi durumların üstesinden gelmelerini sağlıyoruz. Bunun yanında sınav süresini verimli kullanmaları konusunda tecrübe edinmiş oluyorlar ve ayrıca sınava yönelik eksik yönlerini tespit edip konuları tekrar edebiliyorlar.” dedi. Ertonga, yaptığı değerlendirmelerde öğrencilerin bireysel çalışmaya yönelimlerinin olduğunu kaydederken öğretmen olmadan ders çalışma fikrinin öğrencilerin başarısını zedelediğini söyledi. Bireysel çalışma fikrinin 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılı içerisinde büyük oranda yükseldiğinin tespitini yapan Ertonga; “Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu konuya mutlaka dikkat etmelidirler.” sözlerini kullandı. Özel kurs fiyatlarının gelecek yılda artabileceğinde değinen Ertonga 2024-2025 yılı eğitim ve öğretim kurs kayıtlarının şimdiden yapabileceğini belirtti. (Abdulaziz ÖZCAN)
8-9 Haziran tarihi arasında yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS sınavına 6 haftalık gibi bir süre zarfı kalmışken devlet okulları ve özel dershanelerde sınava girecek olan öğrencilere yönelik eğitim faaliyetleri sıkılaştı.

YKS sınavında öğrencilerin başarılı olmasını amaçlayan öğretmenler deneme sınavlarıyla öğrencilerin durumunu ölçerek eksikliklerini tamamlıyor.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Boğaziçi Özel Eğitim Kursu Müdürü İskender Ertonga, öğrencileri YKS sınavına sıkı bir şekilde hazırladıklarını dile getirerek görevli bütün öğretmenleriyle beraber özverili bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Ertonga, sınava 6 altı haftalık gibi kısa bir süre zarfının altını çizerken “Önümüzdeki haftadan itibaren artık öğrencilerimize haftanın her 6 günü deneme sınavı uygulayacağız. Bu uygulamalarla öğrencilerin sınavda yaşayabilecekleri stres, panik, korku ve heyecan gibi durumların üstesinden gelmelerini sağlıyoruz. Bunun yanında sınav süresini verimli kullanmaları konusunda tecrübe edinmiş oluyorlar ve ayrıca sınava yönelik eksik yönlerini tespit edip konuları tekrar edebiliyorlar.” dedi.

Ertonga, yaptığı değerlendirmelerde öğrencilerin bireysel çalışmaya yönelimlerinin olduğunu kaydederken öğretmen olmadan ders çalışma fikrinin öğrencilerin başarısını zedelediğini söyledi.

Bireysel çalışma fikrinin 2023-2024 yılı eğitim öğretim yılı içerisinde büyük oranda yükseldiğinin tespitini yapan Ertonga; “Velilerimiz ve öğrencilerimiz bu konuya mutlaka dikkat etmelidirler.” sözlerini kullandı.

Özel kurs fiyatlarının gelecek yılda artabileceğinde değinen Ertonga 2024-2025 yılı eğitim ve öğretim kurs kayıtlarının şimdiden yapabileceğini belirtti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.