YKS tercih süreci başladı

Kurtalan 20.07.2023 - 18:03, Güncelleme: 20.07.2023 - 18:08 2939+ kez okundu.
 

YKS tercih süreci başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca YKS sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Kurtalanlı öğrenciler YKS başarı puanlarını artırırken ilçede bulunan özel eğitim kursu merkezleri bütün öğrencilerin doğru tercih yapması için ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vereceklerini duyurdular.
17-18 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, açıklandı. Birçok Kurtalanlı öğrencinin de girmiş olduğu YKS sonuçları göz önünde bulunduran öğretmenler geçmiş yıllara oranla ilçe öğrencilerinin puan ve sıralamalarında büyük başarı gösterdiklerini söylerken doğru tercih ve yönlendirmeyle öğrencilerin bu başarılarını iyi bir meslek sahibi olarak taçlandırabileceklerini ifade ediyorlar. Kurtalan’da faaliyet gösteren Boğaziçi Özel Eğitim Kursu Merkezi Müdürü İskender Ertonga 27 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan üniversite tercih süreci boyunca kadrolarında bulunan alanında uzman öğretmenlerle birlikte öğrenci ve velilere yönelik ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vereceklerini edeceklerini ifade etti. Ertonga, ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmetiyle öğrencilere gelecek vadeden önemli meslekler hakkında detaylı bilgi vereceklerini belirtirken “Eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Eğitimden ziyade doğru meslek seçiminin de önemini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle ilçemizde bulunan bütün öğrencilerimize ücretsiz bir şekilde rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek öğrencilerimize güzel bir gelecek sunan meslekler hakkında detaylı bilgi vereceğiz.” açıklamasında bulundu. 2023 yılında gerçekleştirilen YKS’de Kurtalanlı öğrenciler çok iyi bir başarı elde etti Müdürlüğünü yaptığı Boğaziçi Özel Eğitim Kursu Merkezinde eğitim gören öğrencilerin YKS’den Türkiye geneli çok iyi sıralamalara girdiğini kaydeden Ertonga, “Öğrencimiz Yusuf Tekin Türkiye geneli Bin 628’inci sıralamayla Siirt sözel birincisi olurken, Sayısal öğrencimiz Betül Yavuz ise Türkiye geneli 7 bin 636’ıncı sıraya girerek öneli bir başarı elde etmiştir. Bu yıl yapılan YKS’de tıp, dişçilik, hukuk ve özel eğitim öğretmenliği gibi çok önemli bölümlere Kurtalan’dan birçok öğrencinin gideceğini ön görüyoruz. Bu Kurtalan’ın eğitim ve öğretime önem gösterdiği anlamına geliyor.” dedi Velilere çağrı Ertonga, sınavda beklenilen notu almayan öğrencilerin velilerine de çağrıda bulunarak “Çeşitli nedenlerden dolayı YKS’den istediği notu veya velisinin beklediği notu alamayan öğrencilerimiz olabilir bunlar bu tür durumlarda temkinli olmak ve öğrencinin psikolojisini bozacak eylem ve davranışlardan uzak durmakta fayda olacak. Velilerimizin bu tür hassas zamanlarda öğrencisinin yanında olması ve onu destekleyerek bir daha ki dönem daha iyi ve motivasyonlu şekilde hazırlanmasını sağlamalıdır. Velinin desteği başarının püf noktasıdır diyebiliriz.” ifadelerini kullandı. (Abdulaziz ÖZCAN)
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca YKS sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre Kurtalanlı öğrenciler YKS başarı puanlarını artırırken ilçede bulunan özel eğitim kursu merkezleri bütün öğrencilerin doğru tercih yapması için ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vereceklerini duyurdular.

17-18 Haziran'da düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2023-YKS) sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, açıklandı.

Birçok Kurtalanlı öğrencinin de girmiş olduğu YKS sonuçları göz önünde bulunduran öğretmenler geçmiş yıllara oranla ilçe öğrencilerinin puan ve sıralamalarında büyük başarı gösterdiklerini söylerken doğru tercih ve yönlendirmeyle öğrencilerin bu başarılarını iyi bir meslek sahibi olarak taçlandırabileceklerini ifade ediyorlar.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Boğaziçi Özel Eğitim Kursu Merkezi Müdürü İskender Ertonga 27 Temmuz- 8 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan üniversite tercih süreci boyunca kadrolarında bulunan alanında uzman öğretmenlerle birlikte öğrenci ve velilere yönelik ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vereceklerini edeceklerini ifade etti.

Ertonga, ücretsiz rehberlik ve danışmanlık hizmetiyle öğrencilere gelecek vadeden önemli meslekler hakkında detaylı bilgi vereceklerini belirtirken “Eğitimin önemini çok iyi biliyoruz. Eğitimden ziyade doğru meslek seçiminin de önemini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle ilçemizde bulunan bütün öğrencilerimize ücretsiz bir şekilde rehberlik ve danışmanlık hizmeti vererek öğrencilerimize güzel bir gelecek sunan meslekler hakkında detaylı bilgi vereceğiz.” açıklamasında bulundu.

2023 yılında gerçekleştirilen YKS’de Kurtalanlı öğrenciler çok iyi bir başarı elde etti

Müdürlüğünü yaptığı Boğaziçi Özel Eğitim Kursu Merkezinde eğitim gören öğrencilerin YKS’den Türkiye geneli çok iyi sıralamalara girdiğini kaydeden Ertonga, “Öğrencimiz Yusuf Tekin Türkiye geneli Bin 628’inci sıralamayla Siirt sözel birincisi olurken, Sayısal öğrencimiz Betül Yavuz ise Türkiye geneli 7 bin 636’ıncı sıraya girerek öneli bir başarı elde etmiştir. Bu yıl yapılan YKS’de tıp, dişçilik, hukuk ve özel eğitim öğretmenliği gibi çok önemli bölümlere Kurtalan’dan birçok öğrencinin gideceğini ön görüyoruz. Bu Kurtalan’ın eğitim ve öğretime önem gösterdiği anlamına geliyor.” dedi

Velilere çağrı

Ertonga, sınavda beklenilen notu almayan öğrencilerin velilerine de çağrıda bulunarak “Çeşitli nedenlerden dolayı YKS’den istediği notu veya velisinin beklediği notu alamayan öğrencilerimiz olabilir bunlar bu tür durumlarda temkinli olmak ve öğrencinin psikolojisini bozacak eylem ve davranışlardan uzak durmakta fayda olacak. Velilerimizin bu tür hassas zamanlarda öğrencisinin yanında olması ve onu destekleyerek bir daha ki dönem daha iyi ve motivasyonlu şekilde hazırlanmasını sağlamalıdır. Velinin desteği başarının püf noktasıdır diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.