Yüksek faiz konut satışlarını durdurdu!

Siirt 15.04.2024 - 19:25, Güncelleme: 15.04.2024 - 19:25 2388+ kez okundu.
 

Yüksek faiz konut satışlarını durdurdu!

Yükselen faiz oranı Kurtalan’da emlak sektörünün durağanlaşmasına neden oldu.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmesiyle birlikte birçok bankanın kredi faizlerini yükseltmesi Kurtalan’da emlak sektörünü durma noktasına getirdi. Kurtalan’da faaliyet gösteren Pol-Nas Emlak ve Sigorta Acentesi işletmecisi Abdülmecit Nas, emlak sektörünün artan faiz oranları nedeniyle durgunlaştığına dikkati çekerek “Türkiye Merkez Bankasının politika faizini artırması vatandaşın krediye ulaşımını zorlaştırdı. Kredi olmayınca vatandaş yatırım yapacak para temin etmekte zorlanınca daire, arsa, tarla, araba gibi menkul ve gayrı menkullere yatırım yapmıyor. Ayrıca bankalarda faize yatırılan paraların getirisi yüksek olunca yatırımcıya daha cazip geliyor. Bu tür nedenlerden ötürü emlak piyasasında durgunluk meydana gelmiş durumda.” dedi. Enflasyonist ortamın etkisiyle döviz ve altına olan talebin her gün arttığını aktaran Nas, buna rağmen menkul ve gayrı menkulde fiyatların son zamanlarda sabit kaldığını dile getirerek “Faiz politikası nedeniyle menkul ve gayrı menkulde fiyatlar ciddi manada ne düşüyor nede artıyor. Yani emlak piyasası durağan hale geliyor.” açıklamasında bulundu. (Abdulaziz ÖZCAN)
Yükselen faiz oranı Kurtalan’da emlak sektörünün durağanlaşmasına neden oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmesiyle birlikte birçok bankanın kredi faizlerini yükseltmesi Kurtalan’da emlak sektörünü durma noktasına getirdi.

Kurtalan’da faaliyet gösteren Pol-Nas Emlak ve Sigorta Acentesi işletmecisi Abdülmecit Nas, emlak sektörünün artan faiz oranları nedeniyle durgunlaştığına dikkati çekerek “Türkiye Merkez Bankasının politika faizini artırması vatandaşın krediye ulaşımını zorlaştırdı. Kredi olmayınca vatandaş yatırım yapacak para temin etmekte zorlanınca daire, arsa, tarla, araba gibi menkul ve gayrı menkullere yatırım yapmıyor. Ayrıca bankalarda faize yatırılan paraların getirisi yüksek olunca yatırımcıya daha cazip geliyor. Bu tür nedenlerden ötürü emlak piyasasında durgunluk meydana gelmiş durumda.” dedi.

Enflasyonist ortamın etkisiyle döviz ve altına olan talebin her gün arttığını aktaran Nas, buna rağmen menkul ve gayrı menkulde fiyatların son zamanlarda sabit kaldığını dile getirerek “Faiz politikası nedeniyle menkul ve gayrı menkulde fiyatlar ciddi manada ne düşüyor nede artıyor. Yani emlak piyasası durağan hale geliyor.” açıklamasında bulundu.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.