Yüksek faiz, kredi çekmek isteyenlerin sayısını azalttı

Siirt 02.12.2023 - 17:03, Güncelleme: 02.12.2023 - 17:04 2326+ kez okundu.
 

Yüksek faiz, kredi çekmek isteyenlerin sayısını azalttı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının politika faizini yükseltmesiyle kredi çekmek isteyen vatandaşların sayısı azaldı.
Merkez Bankasının politika faizini yüzde 40 seviyesine yükseltmesi kamu ve özel bankaların kredi faiz oranlarını da beraberinde yükseltirken, bankalardan kredi çekmek isteyen vatandaşlar yüksek faiz oranı nedeniyle krediye olan talebi iyice azaldı. Azalan talep bankaların müşteri hizmetleri bölümlerinde de fark edilir şekilde hissediliyor. Ziraat Bankası görevlileri daha önce kredi çekmek için gün içinde onlarca vatandaşın müşteri hizmetleri biriminden bilgi almaya çalıştığını belirterek Merkez Bankasının politika faizini artırmasıyla birlikte kredi başvurusu yapmak isteyen müşteri sayısının oldukça düştüğünü kaydetti. (Abdulaziz ÖZCAN)
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının politika faizini yükseltmesiyle kredi çekmek isteyen vatandaşların sayısı azaldı.

Merkez Bankasının politika faizini yüzde 40 seviyesine yükseltmesi kamu ve özel bankaların kredi faiz oranlarını da beraberinde yükseltirken, bankalardan kredi çekmek isteyen vatandaşlar yüksek faiz oranı nedeniyle krediye olan talebi iyice azaldı.

Azalan talep bankaların müşteri hizmetleri bölümlerinde de fark edilir şekilde hissediliyor. Ziraat Bankası görevlileri daha önce kredi çekmek için gün içinde onlarca vatandaşın müşteri hizmetleri biriminden bilgi almaya çalıştığını belirterek Merkez Bankasının politika faizini artırmasıyla birlikte kredi başvurusu yapmak isteyen müşteri sayısının oldukça düştüğünü kaydetti.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.