Zincir marketler arasındaki fiyat farkları dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor

Siirt 21.01.2024 - 18:48, Güncelleme: 21.01.2024 - 18:48 1975+ kez okundu.
 

Zincir marketler arasındaki fiyat farkları dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor

Bu seferde kış mevsiminin en çok tüketilen meyvesi olan mandalinalar arasındaki fiyat farkı dikkatleri üzerine çekiyor.
Türkiye de genel olarak Akdeniz iklimine sahip şehirlerde yetişen mandalinalar ülke genelinin her yerinde bulunan zincir marketlere bu şehirlerden dağıtılıyor. Üretim ve dağıtım noktaları aynı olan farklı zincir marketlerdeki mandalinaların nakliye maliyetlerinin bir birine oldukça yakın meblağlara da olduğu biliniyor. Aynı bölgede bulunan şehirlerde yetişip Kurtalan’daki zincir marketlere satılan mandalinalar arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı oynuyor. Zincir marketlerden birinde 14 Lira 75 kuruşa satılan mandalinanın kilosu, aynı binanın altında bulunan başka bir zincir markette 9 liradan satılıyor. Aradaki 5 lira 75 kuruşluk fiyat farkı tüketicilerde de tepki oluştururken Kurtalan’da faaliyet gösteren zincir marketlerin denetlenmesi konusunda bütün ilçe halkı hemfikir. (Abdulaziz ÖZCAN)
Bu seferde kış mevsiminin en çok tüketilen meyvesi olan mandalinalar arasındaki fiyat farkı dikkatleri üzerine çekiyor.

Türkiye de genel olarak Akdeniz iklimine sahip şehirlerde yetişen mandalinalar ülke genelinin her yerinde bulunan zincir marketlere bu şehirlerden dağıtılıyor.

Üretim ve dağıtım noktaları aynı olan farklı zincir marketlerdeki mandalinaların nakliye maliyetlerinin bir birine oldukça yakın meblağlara da olduğu biliniyor.

Aynı bölgede bulunan şehirlerde yetişip Kurtalan’daki zincir marketlere satılan mandalinalar arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı oynuyor.

Zincir marketlerden birinde 14 Lira 75 kuruşa satılan mandalinanın kilosu, aynı binanın altında bulunan başka bir zincir markette 9 liradan satılıyor.

Aradaki 5 lira 75 kuruşluk fiyat farkı tüketicilerde de tepki oluştururken Kurtalan’da faaliyet gösteren zincir marketlerin denetlenmesi konusunda bütün ilçe halkı hemfikir.

(Abdulaziz ÖZCAN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve kurtalangazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.