?>

11 ili etkileyen depremle ilgili çalıştay düzenlendi

DÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak: "Bu kadar bina yıkımının olmasının en büyük nedeni ehliyetsizlik ve liyakatsizliktir. Bu tür felaketler her zaman başımıza gelebilir. Bunlar doğal afetler değil doğal olaylardır ama bunları af

Gündem - 3 yıl önce

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesi tarafından, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, "11 ili etkileyen deprem" ana temasıyla ile "Uygulamadaki hatalar ve ne yapmalı?" adlı çalıştay düzenlendi.15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında konuşan DÜ İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Z. Fuat Toprak, çalıştayın 11 ili etkileyen depremlerin etkilerinin değerlendirilmesi konusunda önemli olduğunu söyledi.Toprak, "Bu kadar bina yıkımının olmasının en büyük nedeni ehliyetsizlik ve liyakatsizliktir. Bu tür felaketler her zaman başımıza gelebilir. Bunlar doğal afetler değil doğal olaylardır ama bunları afete dönüştüren bizleriz." dedi.Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İdris Bedirhanoğlu ise çalıştaya yurt dışından da katılan bilim insanlarının olduğuna işaret ederek, bu kişilerin dünyanın farklı noktalarında yaşadığını, büyük depremlerle ilgili araştırmalarının olduğunu belirtti.Bedirhanoğlu, "Uzun yıllar bu çalışmaları yapıyorlar. Tecrübelerini buraya yansıtmak istedik. Burada mühendis arkadaşlarımızla bilgi aralarında bilgi alışverişi olsun istedik. Mimarlar odasından da Diyarbakır'daki saha çalışmalarına katılanlar oldu ve bu karşılıklı çalışmayı daha ileriye götürmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı.Çalıştayda, DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği İl Oda Başkanı Mahsum Çiya Korkmaz ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Siraç Özerdem de birer konuşma yaptı.Daha sonra iki oturumda gerçekleştirilen, moderatörlüğünü Prof. Dr. Bedirhanoğlu'nun yaptığı çalıştayda, Purdue Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan İrfanoğlu, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Dönmez, Canterbury Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Santiago Pujol sunum yaptı, saha gözlemlerini aktardı.Çalıştaya, akademisyenler, mimarlar, mühendisler ve öğrenciler katıldı.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Kütüphane Haftası etkinliklerle kutlandı

2023-04-04 00:13 - Gündem

Kurtalanlı işçiye çirkin saldırı

2023-04-04 17:48 - Gündem

Güneşli havayı fırsat bilen Kurtalanlılar parklara akın etti

2023-04-04 19:24 - Gündem

11 ili etkileyen depremle ilgili çalıştay düzenlendi

2023-04-06 20:24 - Gündem

Çocuklar depremin etkisinden oyun ve eğlence ile uzaklaştırılıyor

2023-04-04 23:47 - Gündem

Diyarbakır'da 2 kişinin öldüğü bıçaklı saldırıyla ilgili 1 zanlı tutuklandı

2023-04-05 23:16 - Gündem

Aracın çarptığı inek telef oldu

2023-04-03 23:21 - Gündem

Mardin Valisi Demirtaş, AA'nın 103'ncü kuruluş yıl dönümünü kutladı

2023-04-04 20:44 - Gündem

Kurtalan’da sokak hayvanları unutulmadı

2023-04-05 15:09 - Gündem

Vali Vekili Muhammed Sait Baytok, Şehit Ailesi İle İftar Yaptı

2023-04-05 23:07 - Gündem

İlgili Haberler

17 Haziran 2026 Çarşamba TV Yayın Akışı: Çarşamba Akşamı Televizyonda Hangi Diziler ve Filmler Var? Kanal D, Show TV, ATV, Star TV, TV8, NOW TV, TRT 1 yayın akışı ve tv rehberi Bugün tv'de ne var?

18:11 - Gündem

Batmanlı minikler ektikleri patateslerin hasadını yaptı

17:53 - Gündem

Batman'da 38 firari hükümlü yakalandı

16:07 - Gündem

Kurtalan Kaymakamı Samet Serin Havza'ya Atandı, Yeni Kaymakam Salih Başara Oldu

00:28 - Gündem

Survivor kim kazandı? 16 Haziran Salı Survivor'da 3. finalist belli oldu!

23:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Siirt'te "Sağlıklı Hayat Saatleri" Kapsamında İletişim Semineri Düzenlendi

19:24 - Siirt

Siirt'te Atıklar Sanata Dönüştü: "Dönüşümün Renkleri" Sergisi Yoğun İlgi Gördü

19:13 - Siirt

Kurtalan'da eğitim yılı değerlendirildi: Yeni dönemin yol haritası masaya yatırıldı

17:45 - Siirt

Tarihi Mısır Çarşısı'nda Siirt Ürününe Özel İlgi

13:23 - Siirt

Kurtalan'da Köy Grup Yolunda Asfalt Çalışmaları Başladı

13:11 - Siirt