?>

Depremde eşini, oğlunu ve bacağını kaybeden Yunus usta konteyner kentte arızaları gideriyor

- Adıyaman'da depremde yıkılan evlerinin enkazından 3 gün sonra çıkarılan, eşini, oğlunu ve sağ bacağını kaybeden Yunus Tosun, konteyner kentte kapı ve pencere kilit aksamlarını tamir ederek hayatını sürdürüyor - Depremzede Yunus Tosun: - "Hayat kaldığı

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde Adıyaman'da evininin enkazından 3 gün sonra çıkarılan, eşini, oğlunu ve sağ bacağını kaybeden Yunus Tosun, depremzedelerin yardımına koşuyor.
Tosun ailesi geçen yıl Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depreme, Turgut Reis Mahallesi'ndeki 5 katlı binanın birinci katındaki evlerinde yakalandı.
Binanın yıkılması sonucu 3 gün enkaz altında kalan Yunus Tosun (42) ile kızı Ecrin Tosun (13) kurtuldu, eşi Hilal Tosun (39) ve oğlu Emre Anıl Tosun (10) yaşamını yitirdi.
Depremde sağ bacağını kaybeden Tosun, Ankara Etlik Şehir Hastanesi'ndeki 8 aylık tedavisinin ardından Adıyaman'a dönerek, 13 yaşındaki kızıyla hayata tutunmaya başladı.
Altınşehir Mahallesi'ndeki K1 konteyner kentte Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında işe alınan Tosun, burada konteynerlerin kapı ve pencere kilit aksamlarını tamir ederek acısını hafifletmeye çalışıyor.
Yunus Tosun, AA muhabirine, depremlerde eşini, oğlunu ve sağ bacağını kaybettiğini, evlerinin ilk depremde yıkıldığını söyledi.
Evlerinin depremin ilk 10 saniyesinde çöktüğünü, kendisinin de 72 saat boyunca enkaz altında kaldığını aktaran Tosun, kızının ise 8 saat sonra enkazdan çıkarıldığını anlattı.
"Oğlumun 16 saat boyunca enkazda kafasını tutabildim. Onu da çıkardılar, hatta çıkardıklarında yaşıyordu, ama daha sonra vefat etti." diyen Tosun, 8 aylık tedavisinin ardından kente geldiğini belirtti.
- "Eşimi ve çocuğumu kaybetmenin acısını bu uğraş hafifletiyor"
Sağ bacağının ampute edildiğini, sol bacağı ve sol elini kullanırken zorlandığını aktaran Tosun, annesi ve kardeşini kaybeden kızının psikolojik olarak çok iyi olmadığını kaydetti.
Hayatın kaldığı yerden devam ettiğini ifade eden Tosun, şöyle konuştu:
"Hayat kaldığı yerden devam ediyor, kızımla konteyner kentte kalıyorum. Aynı zamanda burada TYP kapsamında işe alındım, teknik ofise bakıyorum. Kapı ve pencere arızalarını gideriyorum. Burada afetzedelerin yardımına koşuyorum. Hepimizin bu memleketi ayağa kaldırmak için elinden geleni yapması gerekiyor. Burada geçici de olsa çalışıyoruz, zamanımız geçiyor. Eşimi ve çocuğumu kaybetmenin acısını bu uğraş hafifletiyor. İnşallah bize kadro da verirlerse işe devam ederiz."
Akülü araç talebinde bulunan Tosun, yürümekte zorlandığı için yetkilerden ve hayırseverlerden akülü araç için destek beklediğini sözlerine ekledi.

(AA)

Haftanın Öne Çıkanları

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli yakalandı

2024-01-27 13:00 - Gündem

Batman'da Filistin'e destek için araç konvoyu oluşturuldu

2024-01-27 20:00 - Gündem

Fark Ödemesi desteklemesi hesaplara yatırılmaya başlandı

2024-01-27 22:27 - Siirt

ING Türkiye, TESK işbirliğiyle esnaflara destek oluyor

2024-01-30 20:00 - Ekonomi

Diyarbakır'da deprem konutları içme suyu projesinde çalışmalar sürüyor

2024-01-29 18:30 - Gündem

Kar ve tipi nedeniyle kapanan Siirt-Şırnak kara yolu trafiğe açıldı

2024-01-27 22:30 - Gündem

Adıyaman'da depremzede çocuklara sinema etkinliği

2024-01-26 18:00 - Gündem

Depremde eşini, oğlunu ve bacağını kaybeden Yunus usta konteyner kentte arızaları gideriyor

2024-02-02 16:30 - Gündem

Mardin'de trafik kazasında 3 kişi yaralandı

2024-02-02 05:30 - Gündem

Adıyaman'da hırsızlık operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

2024-01-29 15:00 - Gündem

İlgili Haberler

On Numara sonuçları açıklandı! 26 Haziran 2026 On Numara sonuç sorgulama ekranı

21:56 - Gündem

Kadir İnanır hayatını kaybetti

19:39 - Gündem

Zuhal Topal'la Yemekteyiz'de Haftanın Birincisi Kim Oldu? 26 Haziran 2026 Yemekteyiz'i Kim Kazandı? 200 Bin TL'lik Büyük Ödül İki Yarışmacıya Gitti

18:45 - Gündem

Batman'da Bu Güzergah Cumartesi Günü Trafiğe Kapatılıyor

18:22 - Gündem

TV Yayın Akışı 26 Haziran 2026 Cuma! Bugün TV'de Ne Var? Kanal D, TRT 1, ATV, Show TV, Star TV, NOW TV ve TV8 Yayın Akışı Belli Oldu

18:16 - Gündem

Günün Manşetleri

Siirt'te Koroner Anjiyografi Workshop'unda 6 Hastanın Tıkalı Damarı Açıldı

12:48 - Siirt

Siirt'in En Çok Ziyaret Edilen Turizm Yolunda Bakım Tamamlandı

11:29 - Siirt

Vali Kızılkaya'dan Kurtalan'da Taziye Ziyareti

23:56 - Siirt

Siirt'te Görev Yeri Değişen Kaymakamlar İçin Veda Programı Düzenlendi

23:54 - Siirt

Siirt'e 13 Yeni Hekim Atandı! Hangi Branşlara Doktor Görevlendirildi?

23:06 - Siirt