?>

Erzincan’da aileler "Dijital Detoks Kampı" ile teknolojiden uzak 3 gün geçirdi

Erzincan’da, aile bağlarını güçlendirmek ve dijital bağımlılığı azaltmak için "Dijital Detoks Kampı" düzenlendi.

Gündem - 7 ay önce

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2025 Aile Yılı ve 15-21 Mayıs Aile Haftası dolayısıyla Ergan Dağı Kış Sporları ve Doğa Turizm Merkezi'nde bulunan bungalov evlerde 12 aile ile çocuklarına yönelik 3 gün süren "Dijital Detoks Kampı" etkinliği yapıldı.
Etkinlikte, 3 gün boyunca özellikle cep telefonu ve televizyondan uzak kalan aileler, çeşitli oyunlarla keyifli vakit geçirdi.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025'in "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından ailelerle birlikte programlar yapmayı sürdürdüklerini söyledi.
Gerçekleştirilen kampla aileleri tüm teknolojik aletlerden uzaklaştırarak aile bağlarını kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Demirci, şöyle konuştu:
"Onların burada anılar biriktirmelerini sağlamalarına yardımcı olmaya ve en önemlisi bu kampla dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. 2 gece ve 3 gün süren kampımız boyunca ailelerimiz ve çocuklarımız ile doğa yürüyüşleri gerçekleştirdik, kamp ateşi yaktık, birlikte şarkılar söyledik, atölye çalışmalarında bulunduk. Aile içi oturumlar düzenledik, ailelerimiz ve çocuklarımızla hep birlikte anılar biriktirdik. Doğayla iç içe dijitalden uzaklaşarak, teknolojiden bağımsız bir şekilde aileler ve bireylerimiz aile olmanın tadını çıkardılar."
Kampa katılan aile üyelerinden Ünal Kayacık (59) da ilk gün zorlandıklarını anlatarak, "Telefonlardan uzak kaldığımızda bayağı zorlandık ama sonra baktık ki aile ortamı daha ağır bastı. Baktık ki, telefon olmayınca biz bize kaldık. Bu 3 gün bizim için çok güzel geçti." dedi.
Nalan Fırat (52) ise toplumda iletişimin zayıfladığı dönemde yapılan etkinliğin farkındalık oluşturduğunu ve kampın çok faydalı geçtiğini belirterek, "Ergenlik döneminde olan bir kızım var. Dün akşam bayağı bir sorun yaşadık. Telefon istiyorum diye sorun çıkardı ama bugün o da çok sakinleşti. Telefonsuz bir hayatın nasıl olduğunu gördü. Onlar açısından da çok iyi oldu. Burada yapılan etkinlikler cep telefonunu aratmadı." diye konuştu.
HABER KAYNAĞI :
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da aileler "Dijital Detoks Kampı" ile teknolojiden uzak 3 gün geçirdi

2025-05-18 18:16 - Gündem

Kurtalan’da Bugün Vefat Edenler - 14.05.2025

2025-05-14 11:40 - Vefat & Taziye

Altın satışında yeni dönem: Tüm kuyumcularda zorunlu olacak

2025-05-16 22:26 - Ekonomi

Kurtalan’da Bugün Vefat Edenler - 17.05.2025

2025-05-17 00:06 - Vefat & Taziye

Fenerbahçe seçime gidiyor! Ali Koç tarih verdi

2025-05-18 16:54 - Spor

Yan yana bulunan 4 şehirde 1.70’likler bile uzun sayılıyor!

2025-05-16 21:35 - Gündem

Siirt Liseleri 2025 Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri

2025-05-14 00:14 - Siirt

Hangi partinin oyu yüzde kaç? İşte PKK'nın silah bırakması sonrası 26 ilde yapılan anketin sonuçları

2025-05-15 10:36 - Gündem

Siirt'te 19 Yaşındaki Genç Ölü Bulundu

2025-05-13 18:59 - Siirt

Türkiye'nin En Genç ve En Yaşlı İlleri Belli Oldu, Siirt İlk Üçte Yer Aldı!

2025-05-16 21:20 - Siirt

İlgili Haberler

MasterChef Eda Çağlayan Kimdir? İkinci Turda Elenen İsim Oldu

23:58 - Gündem

MasterChef’te Kim Elendi?  20 Aralık 2025 İkinci Turda Kim Veda Eden İsim Belli Oldu

23:53 - Gündem

MasterChef Batuhan Bayır Kimdir? İlk Turda Elenen İsim Oldu

23:41 - Gündem

MasterChef Altın Kupa’da İlk Turda Elenen İsim Belli Oldu! 20 Aralık 2025 Kim Elendi

23:34 - Gündem

Jeep SUV modeli Compass'ın üretimine başladı

12:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Meteoroloji Uyardı! Siirt’te Gece Saatlerine Dikkat

23:49 - Siirt

Siirt’te Tarımsal Verimlilik İçin Yerinde İnceleme

23:31 - Siirt

Bakan Bayraktar’dan Siirt Paylaşımı: Vatanın Her Karışında Varız

23:27 - Siirt

Kurtalan’da Yol ve Kaldırımlarda Bakım-Onarım Çalışmaları Sürüyor

23:21 - Siirt

Siirt'te kadının evinde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin 2'si kadın 4 zanlı yakalandı

23:18 - Siirt