?>

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu Konya'da konuştu:

- "(Anadolu Birlik Holding'in borçları) Gıdada 9 milyar TL'yi aşkın borcumuzu 2 yıl ödemesiz 7 yıl yüzde 15 vadeyle yapılandırdık. Allah izin verirse 2029 yılında gıda tarafında hiç borcumuz kalmayacak"

Gündem - 3 yıl önce

KONYA (AA) - Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Anadolu Birlik Holding'in borçlarına ilişkin "Gıdada 9 milyar TL'yi aşkın borcumuzu 2 yıl ödemesiz 7 yıl yüzde 15 vadeyle yapılandırdık. Allah izin verirse 2029 yılında gıda tarafında hiç borcumuz kalmayacak." dedi.
Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı da olan Erkoyuncu, Konya Şeker Merkez Kampüsü'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorunlarını cevaplandırdı.
Son dönemde Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi'ne ait Anadolu Birlik Holding'in borçları konusunda, ilgili bankaların üst düzey yöneticileri ile uzun görüşmeler yaptıklarını ifade eden Erkoyuncu, görüşmelerin müspet sonuçlandığını söyledi.

Erkoyuncu, şöyle devam etti:

"Merkez Bankası ve diğer ilgili bankaların üst düzey yöneticileri ile uzun uzun görüşmeler yaptık, bunların neticesinde Kangal Termik Santrali'nde 750 milyon dolar kredi borcumuzu çok uygun bir vade ve oranla TL'ye dönüştürdük. Ayrıca gıda da 9 milyar lirayı aşkın borcumuzu 2 yıl ödemesiz 7 yıl yüzde 15 vadeyle yapılandırdık. Allah izin verirse 2029 yılında gıda tarafında hiç borcumuz kalmayacak. Borcumuz var ama kaygımız yok."
Holdingin geçmişte enerji sektörüne girerek satın aldığı Kangal ve Soma Termik Santral yatırımlarının yanlış yatırımlar olduğunu dile getiren Erkoyuncu, şu ifadeleri kullandı:
"Kurumlarımızın yabancılara satışı gibi bir durum söz konusu değil. Keşke iyi bir müşteri çıksa da Soma Termik Santrali'ni satsak. Enerji bizim işimiz değil. Artık borç kaygımız yok. Yatırımlara da başlıyoruz. Gelecek yıl baharda yeni Konya Şeker Fabrikası'nın temelini atacağız."
Haftanın Öne Çıkanları

TOKİ Eruh’ta 68 konutu satışa sunuyor

2023-09-09 12:43 - Eruh

Baykan’da silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı

2023-09-06 03:05 - Baykan

Kuruyan sulak alanlar Türkiye'nin su varlığını ve biyoçeşitliliğini tehdit ediyor

2023-09-12 16:43 - Gündem

Siirt’in tarihi ve kültürel zenginlikleri

2023-09-12 02:46 - Gündem

Bu acının tarifi yok! aynı aileden 4 kişi kazada hayatını kaybetti

2023-09-07 19:00 - Gündem

SİİRT’TE AHİLİK GELENEĞİ YAŞATILIYOR

2023-09-12 13:50 - Siirt

PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu Konya'da konuştu:

2023-09-13 02:00 - Gündem

Gaziantep'te arazide kaybolan kız çocuğu bulundu

2023-09-10 17:00 - Gündem

GÜNCELLEME 2 - Gaziantep'te hastanede bıçaklanan temizlik görevlisi tedavi altına alındı

2023-09-07 20:00 - Gündem

GAGİAD Kültür Sanat Festivali 2-8 Ekim'de düzenlenecek

2023-09-08 20:00 - Gündem

İlgili Haberler

On Numara sonuçları açıklandı 22 Haziran 2026 Pazartesi! On Numara sonuç sorgulama ekranı

23:56 - Gündem

Çılgın Loto Sonuçları Açıklandı mı? 22 Haziran 2026 Çılgın Sayısal Loto Sonuçları Belli Oldu! Kazandıran Numaralar Hangileri, Büyük İkramiye Kime Çıktı?

21:42 - Gündem

A101 25 Haziran 2026 Aktüel Ürünler Kataloğu Yayınlandı: Bu Hafta Hangi Ürünler İndirime Girecek?

18:34 - Gündem

Yemekteyiz Abdullah Kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Abdullah Bey Kaç Yaşında, Nereli?

18:27 - Gündem

Yemekteyiz Polyana Horoz Kimdir? Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yarışmacısı Polyana Horoz Kaç Yaşında, Nereli?

18:26 - Gündem

Günün Manşetleri

121 Sporcu Şampiyonluk İçin Siirt'te Yarışacak

10:36 - Spor

Siirt'te Sağlıklı Nesiller İçin Velilere Önemli Uyarılar

10:20 - Siirt

Siirt'te Görev Süresi Dolan Hakim ve Savcılar İçin Veda Programı Düzenlendi

23:49 - Siirt

Siirtli Sporcu Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi Temsil Edecek

20:22 - Spor

Siirt’te Yüksek Katlarda Yaşayan Aileler Yaz Aylarında Güvenlik Önlemlerini Artırdı

17:04 - Siirt