Ana içeriğe geç

Kurtalan Gazetesi: Siirt'in Kurtalan, Baykan, Şirvan, Pervari, Eruh ve Tillo ilçelerinden son dakika haberleri, Siirt gündemi ve yerel gelişmeler.

AB tescilli Bingöl balına Paris'te 2 altın madalya

BİNGÖL (AA) - Avrupa Birliği (AB) tescilli Bingöl balı, Fransa'nın Paris kentinden düzenlenen "Uluslararası Bal Yarışması"nda iki madalya kazandı.

Vali Ahmet Hamdi Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin AB tescilli tek balı olan Bingöl balının ödüle doymadığını ifade etti.

25 Ocak'ta Paris'te yapılan Uluslararası Bal Yarışması'nın sonuçları açıklandığını belirten Usta, şunları kaydetti:

"Bingöl Arıcılar Birliği olarak katıldığımız yarışmada Bingöl balımız 2 altın madalya kazandı. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Bu başarının arkasında sabır, emek, alın teri, akreditasyon kurallarına uygun üretim ve disiplin yatıyor. Bingöl Arıcılar Birliğimizi ve Bingöl markasını zirvede tutmak için bilinçli bir şekilde tağşiş ve hile yapmadan arıcılık yapan üreticilerimizi kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum. Valiliğimizin koordinesinde balımızın gerektiği pazar payına ulaşması ve üreticimizin emeğini alması için tüm paydaşlarımızla çalışıyoruz. İnşallah mart ayında daha güzel haberleri sizlerle paylaşacağız. Bu gurur senin, bu gurur hepimizin, bu gurur ülkemizin. Hayırlı olsun."

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle