USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Batman Sanayide Büyüyor, Peki Siirt Nerede?

Batman Sanayide Büyüyor, Peki Siirt Nerede?

Batman Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) ek olarak planlanan Oymataş OSB’de altyapı çalışmaları başladı. 22 Temmuz’da yapılan ihale sonrası yüklenici firmayla 19 Ağustos’ta sözleşme imzalanırken, 22 Ağustos’ta yer tesliminin ardından yol, menfez, istinat duvarı, atık su, yağmur suyu, içme ve kullanma suyu, enerji ile Telekom altyapısını kapsayan projede kazı ve dolgu çalışmaları başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada projeyle ilgili bilgi veren Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Oymataş OSB’nin bölge için çok önemli bir yatırım olduğunu vurguladı. Canalp, “Batman’da sanayi yatırımlarını güçlendirmek ve yeni iş sahaları oluşturmak en öncelikli hedeflerimiz arasında. Oymataş OSB ile binlerce vatandaşımız için yeni istihdam kapıları açılacak. Bu yatırım sadece bugün için değil gelecek nesiller için de güçlü bir ekonomik miras olacaktır.” dedi.

Batman, sanayi hamleleriyle her geçen gün güçlenirken, bir zamanlar Siirt’e bağlı küçük bir ilçe olan kentin, bugün bölgesinde cazibe merkezi haline geldiği dikkat çekiyor. Ancak Batman hızla sanayileşip istihdam kapıları açarken, Siirt’in bu gelişmelerin neresinde kaldığı sorusu da kamuoyunda tartışılıyor.

Siirt’in sanayi alanında benzer yatırımlara kavuşamaması, Batman’ın son yıllardaki atağıyla kıyaslandığında “Siirt neden geri planda kalıyor?” sorusunu gündeme taşıyor.

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ