Ana içeriğe geç

Kurtalan Gazetesi: Siirt'in Kurtalan, Baykan, Şirvan, Pervari, Eruh ve Tillo ilçelerinden son dakika haberleri, Siirt gündemi ve yerel gelişmeler.

CHP'nin Kurultay Davası 8 Eylül'e Ertelendi

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın iptali istemiyle açılan davanın üçüncü duruşması Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Saat 10.00’da başlayan duruşmada taraf avukatlarının talepleri dinlendi.

CHP'nin Kurultay Davası 8 Eylül'e Ertelendi

Duruşmada davacı Lütfü Savaş’ın avukatı Onur Yusuf Üregen, kurultayın usulsüzlük nedeniyle iptalini ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in tedbiren görevden alınmasını talep etti. Üregen, kurultay sürecinde delegelere baskı yapıldığını, rüşvet verildiğini ve seçimlerin adil yapılmadığını iddia ederek “Karar kesinleşene kadar Kemal Kılıçdaroğlu’na yetki verilmesini talep ediyoruz” dedi. Avukat ayrıca, davalarının siyasi değil hukuki bir dava olduğunu ve kayyum taleplerinin bulunmadığını vurguladı.

CHP’nin avukatı Çağlar Çağlayan ise mahkemenin bu konuda karar verme yetkisinin olmadığını savunarak, “Siyasi partilerin seçimlerine ilişkin itirazlar seçim kurullarına yapılır, adli mahkemelerin bu konuda inceleme yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kurultaydaki usulsüzlük iddialarına ilişkin itiraz sürecinin kesinleşmesinin beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Bir sonraki duruşma 8 Eylül 2025’te yapılacak. Bu tarih, CHP’nin kuruluş yıl dönümünden bir gün önce olması nedeniyle dikkat çekti. 

Karar sonrası açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, “Bu davanın bir karşılığı yok. Sonucundan eminiz, biz erken seçim için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle