USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Danıştay’dan Tercih Yapacak Öğrencilere İyi Haber

Danıştay’dan Tercih Yapacak Öğrencilere İyi Haber

Danıştay, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) hukuk fakültelerine girişte uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarı sıralaması barajını 100 bine düşürme kararının yürütmesini durdurdu. Buna göre 2025 YKS’de hukuk fakültesine yerleşebilmek için 125 bin başarı sıralaması barajı geçerli olacak.

YÖK, 30 Ocak 2025’te aldığı kararla barajı 125 binden 100 bine çekmiş ve bu düzenleme 6 Şubat 2025’te yayımlanan YKS Kılavuzu’na eklenmişti. Ancak Danıştay, kararın sınav sonuçları açıklandıktan sonra alınmasını gerekçe göstererek yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Tercihler 125 Bin Barajına Göre Yapılacak
Tercih sürecinin 13 Ağustos’a kadar devam etmesi nedeniyle adaylar, hukuk fakültesi tercihlerini 125 bin barajına göre yapabilecek. Tercihini önceden yapan adaylar ise listelerini güncelleyebilecek. YÖK kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ÖSYM sistemi bu doğrultuda güncellenmeye başladı.

YÖK Başkanı’ndan Açıklama
YÖK Başkanı Erol Özvar, Danıştay 8. Dairesi’nin kararına ilişkin, “Bu karara binaen 2025-YKS tercih sürecinde hukuk fakültelerine giriş başarı sıralaması barajı 125 bin olarak belirlenmiştir. Tercih işlemlerine ilişkin ÖSYM sisteminde güncelleme çalışmaları devam etmektedir ve güncel tercih sistemi gün içerisinde açılacaktır. Tercihini yapmış olanlar listelerini yeniden düzenleyebilecek, herhangi bir mağduriyet yaşanmayacaktır” dedi.

(Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ