USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

KOSGEB’den Siirtli Girişimcilere 2 Milyon TL’ye Kadar Destek

KOSGEB’den Siirtli Girişimcilere 2 Milyon TL’ye Kadar Destek

KOSGEB tarafından yürütülen Girişimci Destek Programı kapsamında 2026 yılı 1. dönem başvuruları başladı. Siirt’te iş kurmak ya da mevcut işletmesini geliştirmek isteyen girişimciler, 3–31 Ocak 2026 tarihleri arasında programa başvuru yapabilecek.

“KOSGEB Girişimcilerini Seçiyor” mottosuyla hayata geçirilen program çerçevesinde girişimcilere 2 milyon TL’ye kadar destek sağlanacak. Program, özellikle Siirt’te faaliyet gösteren kadın ve genç girişimciler için önemli bir finansman imkânı sunuyor.

Kadın ve genç girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla Kredi Finansman Desteği kapsamında 1 milyon TL’ye kadar işletme sermayesi desteği verilecek. Bu destek, KOSGEB ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla kullandırılacak olup kredi finansman maliyetinin yüzde 50’si KOSGEB tarafından geri ödemesiz karşılanacak. Kredilerde azami vade 36 ay olacak.

KOSGEB’in 2025 yılında sağladığı desteklerin büyüklüğü de dikkat çekti. İş Geliştirme Desteği kapsamında 2025’in üç döneminde toplam 1.699 projeye 2 milyar 450 milyon TL tutarında destekleme kararı alındı.

İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere yüzde 80 oranında ve 1,5 milyon TL’ye kadar geri ödemeli destek sağlanacak. Girişimcinin kadın, genç, engelli, gazi ya da birinci derece şehit yakını olması durumunda destek üst limiti 150 bin TL artırılacak. Destek kapsamında personel giderleri ile makine, teçhizat, yazılım, eğitim, danışmanlık, belgelendirme, test ve analiz, pazarlama, tasarım ve sınai mülkiyet haklarına yönelik harcamalar karşılanacak.

Programdan imalat, telekomünikasyon, bilgisayar programlama ve danışmanlık, bilişim altyapısı ve veri hizmetleri ile bilimsel araştırma ve geliştirme sektörlerinde faaliyet gösteren ya da göstermeyi planlayan girişimciler yararlanabilecek.

Başvurular, KOSGEB personeli, akademisyenler ve bağımsız sektör temsilcilerinden oluşan kurullar tarafından değerlendirilecek. Yapılan değerlendirmeler sonucunda ülke genelinde ilk 1000, il bazında ise ilk 6 proje jüri değerlendirmesine davet edilecek. Jüri ve kurul puanlarının ortalamasına göre yapılan sıralamada ülke genelinde ilk 500, il bazında ise ilk 3 proje destek almaya hak kazanacak. Jüri puanı 50 ve üzeri olup sıralamaya giremeyen kadın ve genç girişimciler de Kredi Finansman Desteği’nden yararlanabilecek.

Başvurular 31 Ocak 2026 tarihinde sona erecek. Geri ödemeli desteklerde faiz veya komisyon uygulanmayacak, geri ödemeler ise 36 aylık program süresinin tamamlanmasının ardından başlayacak. Girişimciler başvurularını KOSGEB’in resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilecek.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ