Ana içeriğe geç

Kurtalan Gazetesi: Siirt'in Kurtalan, Baykan, Şirvan, Pervari, Eruh ve Tillo ilçelerinden son dakika haberleri, Siirt gündemi ve yerel gelişmeler.

Kurtalan’da bakıcılara grup terapisi

Kurtalan’da evde bakım hizmeti veren bakıcılara grup terapisi

Kurtalan’da bakıcılara grup terapisi

Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kurtalan Sosyal Hizmet Merkezi tarafından, evde bakım hizmetinden yararlanan özel bireylerin bakıcılarına yönelik grup terapisi etkinliği düzenlendi.

Kurtalan’da gerçekleştirilen etkinlikte bakıcılar, günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları paylaşma imkanı buldu. Uzmanlar eşliğinde yürütülen grup terapisiyle katılımcıların psikolojik yüklerinin hafifletilmesi ve bakım sürecini daha sağlıklı şekilde sürdürebilmelerine destek olunması hedeflendi.

Sosyal hizmet uzmanları, “Etkinlik, bakıcılarımızın psikolojik yükünü hafifletmek ve bakım sürecini daha sağlıklı bir şekilde yürütmelerine destek olmak amacıyla düzenlendi” açıklamasında bulundu.

Katılımcıların deneyimlerini paylaşarak moral bulduğu etkinliğin, ilerleyen dönemlerde farklı ilçelerde de yapılmasının planlandığı bildirildi.

 

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle