USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Kurtalan’ı Bölmesi Planlanan Duvar Projesi ile İlgili Yeni Gelişme

Kurtalan’ı Bölmesi Planlanan Duvar Projesi ile İlgili Yeni Gelişme

Halktan gelen yoğun tepkiler üzerine Kurtalan Belediyesi, Sümer Mahallesi’ndeki gar arazisi çevresine yapılması planlanan duvar inşaatını durdurdu.

Kurtalan Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ilçenin en büyük ve köklü yerleşim yerlerinden biri olan Sümer Mahallesi’nde, gar arazisi çevresinde yapılması planlanan duvar inşaatı durduruldu.

Kurtalan Belediyesi, halktan gelen yoğun şikayetler ve mahalle sakinlerinin mağduriyet yaşamamaları için Devlet Demir Yolları (TCDD) üst düzey yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda inşaatın askıya alındığını duyurdu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kurtalan Belediyesi Eşbaşkanı Ali Rıza Bingöl, gar arazisinin çevresine yapılacak duvar projesinin günlük yaşamı kısıtlayarak sosyal dokuya olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Bingöl, “Şehrin bütünlüğünü bozan ve halkı mağdur edebilecek hiçbir faaliyetin uygulanmaması gerekiyor. Alınacak kararlarda halkımızın talep ve önerileri mutlak suretle dikkate alınmalı.” ifadelerini kullandı.

Eş Başkan Bingöl, gar arazisinin büyük bölümünün yıllardır atıl halde olduğunu belirterek, arazinin halkın faydasına uygun şekilde yeşil alan, sosyal tesisler ve alt/üst geçitlerle donatılmasının öncelikli hedefler arasında olduğunu vurguladı.

Bingöl, açıklamasını şöyle tamamladı: “Kurtalan’ın gelişimine yönelik tüm adımlarda şeffaflık, katılımcılık ve adalet ilkeleri temel alınacaktır. Halkımızdan gelen görüş ve öneriler, gar arazisinin geleceği konusunda yol haritamızı belirleyecektir.”

 

(Ahmet Şinasi KILIÇASLAN)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ