USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Kurtalan’da sarı çizgiler yönlendirmiyor, şaşırtıyor!

Kurtalan’da sarı çizgiler yönlendirmiyor, şaşırtıyor!

Kurtalan ilçesinde, görme engellilerin güvenli şekilde yürüyebilmesi için 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda yapılan sarı kılavuz çizgiler, parkın hastane tarafındaki girişinde karmaşık bir hal alarak engellilere zorluk yaşatıyor.

Engellilerin bağımsız şekilde hareket edebilmesi amacıyla kaldırımlarda, parklarda ve kamusal alanlarda kullanılan sarı kılavuz çizgilerin, düz ve belirli bir standartta döşenmesi gerekirken, Kurtalan’daki 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda bazı bölümlerde düzensiz ve yamuk olduğu görüldü. Hastane girişine yakın noktada çizgilerin birbiriyle uyumsuz bir şekilde döşendiği, bu durumun görme engellilerin yön bulmasını zorlaştırdığı ifade edildi.

Görme engellilerin günlük hayatta bağımsız hareket edebilmeleri için kılavuz çizgilerin standartlara uygun olması gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu sorunu gidermesini istedi.

Kamuya açık alanlarda engellilerin rahat hareket edebilmesi için yapılan düzenlemelerin, görme engellilerin kullanımına uygun şekilde planlanmasının önemine dikkat çekildi.

Engelli bireylerin sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla yapılan kılavuz çizgilerin, yanlış uygulamalar nedeniyle fayda yerine engel oluşturduğunu dile getiren vatandaşlar, çizgilerin yeniden düzenlenerek düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.

 

(Eren ÇİFTLİK)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ