Ana içeriğe geç

Kurtalan Gazetesi: Siirt'in Kurtalan, Baykan, Şirvan, Pervari, Eruh ve Tillo ilçelerinden son dakika haberleri, Siirt gündemi ve yerel gelişmeler.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Kaya, Diyarbakır'da toplantıya katıldı

DİYARBAKIR (AA) - Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, Diyarbakır'da partisince düzenlenen "Sivil Toplum ve Medya Buluşmaları" toplantısına katıldı.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi'ndeki toplantıda konuşan Kaya, dünyada yaşanan gelişmelere değindi.

Kaya, Trump'ın, "Gazze'yi devralma ve Filistinlileri yerinden etme" planına tepkisini dile getirdi.

"Tump'ın Gazze ile ilgili açıklamaları, Orta Doğu'yu yeniden kana bulama ve istikrarsızlaşmaya dönük çaba ve niyeti ortaya koyuştur." diyen Kaya, şunları kaydetti:

"Filistinlilerin, Gazze'den çıkarılmasına dönük bir niyet beyanı bile bizi tedirgin etmeye yetiyor. Ukrayna kaç yıldır savaşta. Ukrayna'dan sonra Rusya'nın Avrupa ülkelerine saldırı gibi girişimlerde bulunabileceği endişesi Avrupa'da ciddi manada var. Trump'ın, 'Başınızın çaresine bakın, Ukrayna'da bundan sonra yokum.' şeklindeki sözü Amerika ile Avrupa Birliği arasındaki makasın da açılmasına yol açıyor. Ukrayna savaşının, Rusya ve Amerika ilişkisi ile Amerika ve Avrupa Birliği ilişkinin önümüzdeki süreçte Türkiye'yi hem ekonomik hem de siyasal olarak etkileyeceğini düşündüğümüz için bu konuları gündemde tutmaya gayret ediyoruz. Türkiye'nin bölgesel bir barışa önderlik ve aracılık etmesi gerektiğini düşünüyoruz."

Toplantıya, Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, bazı sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcileri ile partililer katıldı.


Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle