Ana içeriğe geç

Kurtalan Gazetesi: Siirt'in Kurtalan, Baykan, Şirvan, Pervari, Eruh ve Tillo ilçelerinden son dakika haberleri, Siirt gündemi ve yerel gelişmeler.

Siirt Fıstığında Yeni Dönem Başlıyor!

Siirt’te önemli bir ekonomik değer olan Siirt fıstığında üretim ve kaliteyi artırmaya yönelik yeni bir seferberlik başlatıldı.

Siirt Fıstığında Yeni Dönem Başlıyor!

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şanverdi ile Siirt Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behçet İnal öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda; akademik uzmanlar ile teknik saha ekiplerinin ortak çalışmasıyla üretimde verimliliği artıracak projelerin hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

Hazırlanacak iş birliği protokolü kapsamında, birim alanda fıstık verimini yükseltmeye yönelik modern tarım teknikleri uygulanacak, üreticilere bilimsel destek sağlanacak ve yeni üretim modelleri geliştirilecek.

Yetkililer, Siirt fıstığının hem iç piyasada hem de ihracatta daha yüksek katma değer oluşturması için bu projenin önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti. Projenin yakın zamanda uygulamaya alınması bekleniyor.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle