USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’in de Aralarında Olduğu 46 İlde FETÖ Operasyonu: 151 Şüpheli Yakalandı

Siirt’in de Aralarında Olduğu 46 İlde FETÖ Operasyonu: 151 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Siirt’in de aralarında bulunduğu 46 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini açıkladı. Operasyonlarda haklarında kesinleşmiş hapis cezası veya aranma kaydı bulunan 151 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Yakalanan şüphelilerden 82’si tutuklanırken, 54’ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin sürdüğü belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, KOM ve İstihbarat birimlerinin desteğiyle yürütülen çalışmalar kapsamında Siirt merkezli olmak üzere Ankara, İstanbul, Balıkesir, Batman, Burdur, Çorum, Denizli, Kars, Kocaeli, Malatya, Manisa, Osmaniye, Samsun ve Tekirdağ başta olmak üzere çok sayıda ilde operasyonlar gerçekleştirildi. Siirt’te de FETÖ’nün farklı yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttüğü belirlenen şüphelilere yönelik eş zamanlı gözaltı işlemleri yapıldı.

Yapılan soruşturmalarda şüphelilerin adliye, askeri, eğitim ve öğrenci mahrem yapılanmaları içerisinde aktif rol aldıkları, kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandıkları, ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgütsel iletişim sağladıkları ve örgüt içindeki sorumlu kişilerle bağlantılı oldukları tespit edildi. Ayrıca bazı şüphelilerin mülakat süreçlerinde avantajlı olacak şekilde kodlandıkları ve örgüt tarafından “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerinde barındıkları belirlendi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında, devletin bütünlüğüne, milletin birlik ve beraberliğine ve vatandaşların huzuruna kasteden FETÖ ve benzeri tüm yapılanmalara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Yerlikaya, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerini de tebrik etti.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ