USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt'te 10 Temmuz Elektrik Kesintisi Nerelerde Olacak? Hangi İlçe ve Köylerde Elektrikler Kesilecek? İşte Saat Saat Kesinti Programı

Siirt'te 10 Temmuz Elektrik Kesintisi Nerelerde Olacak? Hangi İlçe ve Köylerde Elektrikler Kesilecek? İşte Saat Saat Kesinti Programı

Siirt'te 10 Temmuz Cuma günü planlı bakım, yatırım, otomasyon ve arıza önleyici çalışmalar nedeniyle birçok ilçe, mahalle ve köyde elektrik kesintisi uygulanacak. Dicle Elektrik tarafından duyurulan program kapsamında Merkez, Kurtalan, Eruh, Pervari ve Tillo'da belirli saatler arasında enerji verilemeyecek.

Kesintilerin otomasyon sistemi çalışmaları, iletken yenileme, direk değişimi, trafo bağlantıları ve yatırım çalışmaları nedeniyle gerçekleştirileceği bildirildi. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için belirtilen saatlerde gerekli tedbirleri almaları istendi.

Siirt Merkez'de iki farklı noktada elektrik kesintisi uygulanacak

Siirt merkezde ilk kesinti 08.30-09.30 saatleri arasında Veysel Karani Mahallesi'nde yaşanacak. Dicle Elektrik, Sanayi TR1 kökünde bulunan dahili trafo hücresinde sistem otomasyon çalışması yapılacağını açıkladı.

Merkezde ikinci kesinti ise 14.00-15.00 saatleri arasında Afetevleri Mahallesi'nde uygulanacak. Bu bölgede de DM2 TR17 kökünde otomasyon çalışması nedeniyle enerji kesintisi yapılacak.

Kurtalan'da çok sayıda köy elektriksiz kalacak

Kurtalan ilçesinde gün içerisinde iki ayrı planlı çalışma gerçekleştirilecek.

İlk kesinti 09.00-10.30 saatleri arasında Aydıncık, Tosunbağı, Pınarlı, Karabağ, Bölüktepe, Çeşmeli, Tütün, Çeşme, Yeni ve Tepecik köylerini kapsayacak. Kesintinin müşterek direkte yapılacak teknik inceleme nedeniyle uygulanacağı bildirildi.

İkinci ve daha kapsamlı kesinti ise 10.00-17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Yatırım programı kapsamında Akçalı köyünde yapılacak iletken çalışmaları nedeniyle şu yerleşim yerlerinde elektrik kesintisi yaşanacak:

Teylan, Akçalı, Kargılı, Bağlıca, Yayıkdere, Aşağı Bişer, Tulumtaş, Beykent, Yeniköprü, Çeltikbaşı, Yeşilkonak, Yukarı Dibekli, Kayalısu, Atalay, Yürekveren, Aşağı Dibekli, Evciler, Aydemir, Ağaçlıpınar, Akbulut, Çukurlu, Tatlı ve Ergüven.

Pervari'de bakım ve yatırım çalışmaları yapılacak

Pervari ilçesinde de iki ayrı planlı kesinti programı bulunuyor.

09.30-15.00 saatleri arasında Aydın, Yeniaydın ve Ormandalı köylerinde YİBO-Gürzova hattında arıza önleyici bakım çalışması gerçekleştirilecek.

Ayrıca 10.00-17.30 saatleri arasında Söğütönü köyünde yatırım çalışmaları kapsamında iletken çekim işlemleri nedeniyle elektrik kesintisi uygulanacak.

Eruh'ta yeni trafo bağlantısı yapılacak

Eruh ilçesinde 09.30-11.30 saatleri arasında yeni kum ocağı trafosunun fiziki bağlantısının yapılması amacıyla enerji kesintisi uygulanacak.

Kesintiden Sığırlı (Erkent), Çizmeli, Okçular, Doğanca, Yanıkses, Erkent, Bilgili, Çayırlı, Demirciler, Kuşdalı, Akmeşe ve Tatlıpınar köyleri etkilenecek.

Tillo'da direk yenileme çalışması yapılacak

Tillo ilçesine bağlı Kargacık köyünde ise 09.00-12.30 saatleri arasında arıza önleyici çalışmalar kapsamında çürük elektrik direği sökülerek yerine yeni direk dikilecek ve hat yenileme çalışması gerçekleştirilecek.

Vatandaşlar nasıl etkilenecek?

Planlı kesintiler nedeniyle belirtilen saatlerde elektrikle çalışan ev ve iş yeri cihazları kullanılamayacak. Özellikle işletmeler, üretim tesisleri, tarımsal sulama yapan çiftçiler ve elektrikli tıbbi cihaz kullanan vatandaşların kesinti saatlerini dikkate alarak gerekli önlemleri almaları öneriliyor.

Yetkililer, çalışmaların planlanan süreden önce tamamlanması halinde bölgelere yeniden enerji verilebileceğini, olumsuz hava koşulları veya teknik nedenlerle ise programda değişiklik yaşanabileceğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ