USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’te 9 mahallenin doğalgaz sorunu çözüldü

Siirt’te 9 mahallenin doğalgaz sorunu çözüldü

Siirt Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Barış, Doğan, Halenze, Ulus, Algül, Çal Alan, Afetevleri, Yenimahalle ve Conkbayırı mahallelerinde doğalgaz sorunu çözüme kavuşturuldu.

Siirt Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kent genelinde önemli hizmetler hayata geçirildi. Belediyeden yapılan açıklamada, ruhsatlandırma, yıkım, adres kayıt işlemleri ve altyapı çalışmalarında kayda değer sonuçlar elde edildiği belirtildi. 

Açıklamaya göre, kentte 109 adet yapı ruhsatı düzenlenirken, 28 adet yapı kullanma izni verildi. Mevzuata aykırı yapılaşmayla mücadele kapsamında ise 14 adet kaçak ve mevzuata aykırı yapının yıkımı gerçekleştirildi. Ayrıca uzun süredir kullanılmayan yapılarla ilgili çalışmalar sonucunda 36 adet metruk yapının yıkım işlemi tamamlandı.

İmar ve şehircilik hizmetleri çerçevesinde 44 bin 857 vatandaşa adres kayıt ve numarataj hizmeti sunulduğu bildirildi. Yapılan düzenlemelerle birlikte 136 dönüm arazinin belediye mülkiyetine kazandırıldığı da açıklamada yer aldı.

Öte yandan altyapı çalışmaları kapsamında 9 mahallenin doğalgaz sorununun çözüldüğü ifade edildi. Doğalgaz hizmetinin Barış, Doğan, Halenze, Ulus, Algül, Çal Alan, Afetevleri, Yenimahalle ve Conkbayırı mahallelerine ulaştırıldığı kaydedildi.

Siirt Belediyesi, kentte planlı ve sağlıklı yapılaşmanın sağlanması, yaşam kalitesinin artırılması ve altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini bildirdi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ