USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’te hijyen kurallarına uymayan dönercilere ceza!

Siirt’te hijyen kurallarına uymayan dönercilere ceza!

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, halk sağlığını korumaya yönelik çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gıda Kontrol Ekipleri, kent genelinde tavuk döner satışı yapan işletmeleri denetleyerek hijyen, sunum ve hazırlık koşullarını mercek altına aldı.

Denetimlerde özellikle çiğ etin pişmiş ürünle temas etme riski üzerinde duran ekipler, bu durumun “çapraz bulaşma” riski taşıdığını ve ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini vurguladı. Yapılan kontrollerde bazı işletmelerde mevzuata aykırılıklar tespit edildiği ve bu işletmelere gerekli idari yaptırımların gecikmeksizin uygulandığı öğrenildi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, “Gıda güvenliği bizim kırmızı çizgimizdir. Dün olduğu gibi bugün de sahadayız. Hiçbir kişi ya da işletmenin halk sağlığını riske atmasına müsaade etmeyeceğiz.” açıklamasında bulundu.

Denetimlerin kesintisiz süreceği bildirildi.

(Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ