USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Siirt’te para transferlerinde yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor

Siirt’te para transferlerinde yeni dönem 1 Ocak’ta başlıyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Siirt’te de para transferlerinde yeni dönem 1 Ocak 2026 itibarıyla başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın aldığı kararla, yüksek tutarlı işlemlerde açıklama yazma zorunluluğu getirildi.

MASAK’ın yayımladığı tebliğe göre, mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM üzerinden yapılacak 200 bin TL ve üzeri para transferlerinde en az 20 karakterlik açıklama yazılması şart olacak.

Mobil veya internet bankacılığı üzerinden aynı kişiye gün içinde yapılan transfer toplamı 200 bin TL’yi geçtiğinde de sistem kullanıcıdan işlemin gerekçesini isteyecek. Bu kapsamda ATM’lerde de “akıllı klavye” uygulamasıyla gerekçe girilmeden işlem tamamlanamayacak.

Yetkililer, yeni uygulamanın şeffaflığı artıracağını, kara para aklama ve yasa dışı bahis gibi faaliyetlere karşı caydırıcı rol oynayacağını vurguladı. Düzenleme ile birlikte Siirt’te de bankacılık işlemlerinin daha izlenebilir hale gelmesi hedefleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ